Exstu – De Grote Avond 3 – 5 (doelpunten: Rupert, Lukas en Steven ; was: Tahar)

Confrontaties tussen Exstu en De Grote Avond waren in het verleden regelmatig goed voor spektakel en een karrenvracht doelpunten, en dit was afgelopen vrijdag niet anders. Er werd vrank en vrij gevoetbald, en Rupert was de eerste om de vuisten v/d DGA-keeper te testen, van dichtbij – op links. Steven deed hem dit na, vanop rechts. Aan de overkant was er niet minder animo, en Chris moest zich bij herhaling alert tonen, en dan nog zag hij eerst een bal op de lat belanden, en vervolgens een DGA’er alles en iedereen voorbij gaan, Chris incluis, om de bal met de wreef nog over de lat te tikken – voor open doel. Ongeloof bij de toeschouwers, maar goed voor Exstu. Chris moest nog eens in de voeten, zag opnieuw een bal op de lat belanden, maar uiteindelijk was het toch raak voor DGA : bal in de korte hoek en 0 – 1. Exstu reageerde, Steven zocht & vond Rupert aan de 2e paal : netjes binnengetikt en 1 – 1. Exstu ging door, en Lukas omspeelde de keeper, die nog even aan Lukas’ truitje ging hangen, maar dat belette onze turbo niet om de bal in doel te leggen : 2 – 1, en Exstu de rust in met een voorsprong.

Na de rust ging het spektakel gewoon door. Chris moest meteen aan de bak, Lode mikte op de vuisten v/d keeper, en wat later op de paal, waarna Wiert tot 2x toe de rebound in doel leek te kunnen tikken, maar helaas. De bal ging naar de overkant, en lap : 2 – 2 ipv 3 – 1. Rupert moest toen trekkebenend naar de kant, Lode kwam alleen voor de keeper, maar mikte op de man ipv ernaast, en even verder consternatie: Chris bukte zich om aan de 1e paal een bal op te rapen, maar maakte een “zeperd” en werkte de bal in eigen doel : 2 – 3. Wiert mikte de gelijkmaker over, en een paar fasen later leek het kalf helemaal verdronken toen een DGA’er rond Chris slalomde, en de bal maar in het lege doel te schuiven had, maar onbegrijpelijk naast mikte (heeft Aster Vranckx naar de samenvatting van Exstu – DGA gekeken ?). DGA leek deze misser te moeten bekopen, want Steven mocht centraal z’n “hammer” bovenhalen : boem, en 3 – 3. Chris nog eens goed in de voeten, en aan de overkant een aflegger van Steven voor Thiemo, die de bal tegen de lap zwiepte. De lat trilde na, maar geen voorsprong. Terug naar de andere kant, met brandalarm toen 2 man voor Chris opdoken : hij kon de 1e poging nog met de hand afremmen, en zag Tahar de 2e poging in ultimo afweren. Ondertussen was ook Guy naar de kant gesukkeld. Bij een volgende aanval schoof Tahar mee in, maar blesseerde zich en bleef liggen. De Exstu-defence ontregeld bij de tegenaanval, en pats : 3 – 4. Exstu van slag. Chris dook eerst nog fraai de 3 – 5 uit de hoek, maar moest zich nadien kansloos gewonnen geven toen de 3 – 5 alsnog in de verste hoek werd geschoten. Wiert mikte nog voorlangs, maar verder kwam Exstu niet meer. Het moest bekomen op het terras v/d roeiclub, waar voorzitter Alex toelichting gaf bij de plannen voor de viering van Exstu’s 50e seizoen.

Exstu speelde met : Chris – Tahar, Didier, Guy, Roeland en Dries – Sofiane, Thiemo, Wouter, Lode en Rupert – Wiert, Steven en Lukas, met wissels om de 7’.