Exstu – ’t Klein Verschil (Choseken) : 0 – 3 (was: Wouter)

Het was even afwachten wat dat zou geven: opnieuw voetballen, na een half jaar corona-onderbreking – met gemondmaskerde toeschouwers. Sommigen oogden (nog) scherp (Jan !), anderen sleepten (nog) wat extra corona-kilo’s mee … Choseken had vorige week al gespeeld, maar Exstu nam toch een vlotte start. Geen “super intensity” voetbal, maar best OK. Lukas had een prima kans, maar de KV-keeper toonde toen al dat hij moeilijk te verschalken zou zijn. Gaandeweg kwam Choseken steeds beter meespelen, en Chris moest fluks plat. Toen kwam er een strakke voorzet vanop rechts, die in één tijd binnenkant voet werd binnengetikt tegen het verste zijnet. Een mooie goal, voor Choseken evenwel – 0 – 1. Jan zorgde voor een opmerkelijk moment door zichzelf met een ippon tegen de mat te werken, maar het lachen verging Exstu weldra toen Dries in een reflex de bal in de voeten van een tegenstander tikte, en deze de bal rond Chris in doel krulde : 0 – 2.

Na de rust was het even al Exstu wat de klok sloeg : Peter & Pieter tikten quasi samen de bal in het doel, aan de eerste paal – althans, zo leek het, want de KV-keeper zat er in een reflex nog tussen. Hoe, weet ie zelf niet meer. We zagen vervolgens een gevaarlijke voorzet van Jan, een strak schot van Peter nipt naast, een kopbal over van Sofiane – na een corner, een poging van Pieter vanop afstand, nipt overgetikt, en een poging van opnieuw Pieter die werd gelost door de keeper, waarna de enigszins verraste Rupert de bal nog van dichtbij naast legde. Exstu verdiende zeker een doelpunt, maar kreeg het niet gemaakt, en liep in de slotfase nog op een counter toen een KV-er zich mooi vrij kapte en keerde, en naast Chris in doel besloot : 0 – 3. Een ultieme poging van Tahar ging ook naast, en zo kreeg Exstu meteen een lesje in efficiëntie …

Na beraad (corona & café-bezoek, quid ?) zochten we toch het terras v/d Roeiclub op, waar we per 10 aan een tafeltje mochten, en even worstelden met de nieuwe bestel-app. Wouter kreeg het ding het snelst in de vingers, en liet als vanouds de rum cola’s aanrukken, waarna het grappen en grollen kon beginnen ….

Exstu speelde met 13 man (wissels om de 7’) : Chris – Roeland, Guy, Tahar, Dries en Jan – Wouter, Sofiane, Rupert en Pieter – Wiert, Lukas en Peter.