Mercury – Exstu: 3 – 3

Mercury had zichzelf een injectie met “young blood” toegediend, maar dat jonge geweld bleek onderling niet steeds op dezelfde golflengte te zitten… Na 10′ kwam Exstu achter toen een aanval over rechts niet echt oordeelkundig werd verdedigd, en de bal over de uitgekomen Chris in doel werd getild: 1 – 0. Exstu repliceerde, en Wiert trapte net voorbij de verste paal. Chris poeierde een vrije trap op de lat, maar toen Koen onderuit werd getrokken in de 16, mocht Kris vanop de strafschopstip voor de 1 – 1 zorgen. Eigenlijk knalde hij op de keeper, maar die kon de kanonskogel niet houden – de bal ging alsnog over de lijn. Na de rust & de gebruikelijke wissels volgden 5 dolle minuten waarin de wedstrijd in z’n definitieve plooi werd gelegd. Eerst werd Filip knap door Didier door de Mercury-defensie gestuurd, waarop Filip overhoeks inschoot: 1 – 2. Uw verslaggever was nog aan het broeden op een fraaie omschrijving toen hij z’n tegenspeler al te makkelijk liet wegdraaien en de 2 – 2 in de korte hoek knallen. Meteen daarop werd een flankaanval van Mercury afgerond met een kopbal op doel (vanuit buitenspel?) – Chris meende de bal
over de lat te liften, maar hij stond verder van z’n doel dan ie dacht:-) 3 – 2 dus. Niet getreurd, corner aan de overkant, en pats, in de scrimmage mikte Filip de 3 – 3 in doel. Exstu drukte nu door, en Dries was 2x dicht bij de winning goal met de kop, maar helaas, de 4e treffer kwam niet meer op het scorebord.
Na de wedstrijd was er nog het gelukkig weerzien met Mariette, de darling van Alex (en omgekeerd), en uiteraard haar tombola, waar uw verslaggever voor een keer niets kon van meepikken. De wijn was voor Stijn.