Exstu – Olympia Burst : 1 -2 (Doelpunt : Roeland Was : Didier)

Twaalf spelers kwamen af waaronder ook Ben Coumans, een collega van Thiemo bij Ageas, die nog tegen ons speelde in de eerste wedstrijd van het seizoen. Wouter diende nog finaal af te haken. Bij Burst was opnieuw de imposante doelman van de partij (1,90m en 125 kilo volgens Wiert) en die heeft grotendeels het resultaat van de wedstrijd bepaald.

OB mocht de partij aftrappen en zoals elk seizoen zichtbaar is blijft dit toch een goed voetballende ploeg waarbij de spelers elkaar in het samenspel vlot kunnen vinden. Exstu liet zich echter niet van de wijs brengen en bracht een zeer goede eerste helft op de mat wat uiteindelijk resulteerde in een resem kansen en voor OB slechts 2 hoekschoppen en een schot op doel die door Chris werd gepareerd in hoekschop. Voor de rest had onze doelman geen werk. Exstu zette de ene na de andere aanval op met mooi flankspel waarbij tot 2 maal toe, Thiemo en Wiert, het inleggen op een haar na misten. Telkenmale omdat de doelman gepast tussenkwam. Een mooie flankaanval, op de counter, werd perfect voorgebracht door Lukas en Thiemo had “maar” voor het intikken, maar moest dit doen met zijn minst goede voet en de bal belandde naast de verkeerde kant van de paal. Lukas kreeg dan ook zijn kans maar zag zijn schot gekeerd met een knappe ultieme redding van de doelman. Niks aan te doen, 0 – 0 aan de rust.

Exstu trapte de tweede helft af maar het waren de OB’ers die de eerste aanval mochten opzetten. Hun poging in de eerste minuut verdween over doel. Bij de daarop kort ingebrachte doeltrap tot bij Stijn, treuzelde die iets te lang om uit te verdedigen. Een OB’er ontfutselde hem de bal in de grote rechthoek, bracht die tot bij de alleenstaande jonge OB-aanvaller en die had maar voor het inleggen : 0 – 1. Exstu wat aangeslagen op zoek naar 2 treffers nu om alsnog een verdiende overwinning binnen te halen. Het spel bleef in de tweede helft mooi op en neer gaan temeer omdat Exstu nu minder dominant was dan in de eerste helft, maar toch nog goed bleef voetballen. Dat vertaalde zich echter niet in meer kansen voor de OB, Chris had eigenlijk weinig te doen. Tot de OB een hoekschop wist af te dwingen nadat de jonge aanvaller zich in de grote rechthoek had ontdaan van Dries en Didier en op doel schoot waarbij Chris de bal uit de korte hoek haalde. De bal werd zonder veel moeite tot bij een OB-verdediger net voor de grote rechthoek gebracht die verschroeiend uithaalde. De bal verdween in de rechterkruising, Chris had geen enkel verhaal : 0 – 2. Exstu stond voor een quasi onmogelijke opdracht nu om nog minstens het gelijkspel af te dwingen. We kwamen moeilijk tot scoren door de uitstekende prestatie van de bezoekende doelman en we stonden achter. Met de moed der wanhoop dan maar, wetende dat Thiemo nog eens een mooi dropschot uit zijn slof toverde, maar de gemaakte goal opnieuw zag gepareerd worden net onder de lat. Frustratie alom. Uiteindelijk kon Roeland aan de tweede paal mooi intikken nadat Lukas op wandel was gegaan op rechts, enkele spelers uitschakelde en lateraal voorbracht : 1 – 2. Er bleven toen nog 8 minuten te spelen maar het mocht niet meer baten. Hadden we scherper moeten afwerken of was de doelman echt te sterk ? Het zal wel ergens in het midden liggen maar het was de wedstrijd van net niet.

Exstu speelde met : Chris – Didier, Dries, Stijn, Roeland, Ben – Sofian, Lukas, Peter, Yannick – Thiemo, Wiert