Safarkes Wachtebeke – Exstu : 0 – 0 (Was : Tommy)

Met 14 aan de aftrap want Pieter kwam ons nog eens versterken.

De wedstrijd begon gelijk opgaand en het waren de Safarkes die de eerste kans hadden. In de 10e minuut verdween een afzwaaiend schot naast de 2e paal. Exstu begon echter nadrukkelijker te voetballen en had gedurende de eerste helft het meeste overwicht. Lukas kreeg halfweg een dot van een kans maar van dichtbij wist de doelman met een voetveeg het lage en harde schot te keren. Het zou niet het enige gemaakte doelpunt zijn die de doelman zou verijdelen die avond. Die speelde een reuze wedstrijd. Daarop wist een Safarke door de Exstu-verdediging te glippen en kon van dichtbij hard binnentrappen, ware het niet dat Chris nog met een uiterste reflex de vingertoppen kon uitsteken waardoor de bal net over de lat ging. Met het overwicht wist Exstu nog verscheidene kansen af te dwingen maar zowel Thiemo vanop afstand en Wiert van dichtbij kwamen niet tot scoren. Kort voor rust hadden we dan ook nog Peter wiens mooie afstandsschot van buiten de grote rechthoek net langs de kruising passeerde en Pieter trachtte eveneens van op afstand maar de doelman stond pal. 0 – 0 dus bij de rust.

In de tweede helft kwam Tommy erbij en we hadden het geweten. Zijn eerste aktie was een pass met een hakje achter het steunbeen waarbij hij zo 2 Safarkes in de wind zette. De tweede helft kan echter op dezelfde manier besproken worden als de eerste. Exstu heeft overwicht met verscheidene kansen, afstandsschoten, infiltraties, … maar kan de kansen niet verzilveren. Zowel Lukas, Peter, Pieter en Sofian komen niet tot scoren. Wiert zijn afstandsschot, een echte concurrent voor “het doelpunt van Maldegem”, verdween spijtig genoeg net over de kruising. Had beter verdiend. En zoals het wel vaker gebeurt, als je de kansen niet benut is de kans groot dat je het deksel op de neus krijgt. En dit was bijna het geval. In de ultieme seconde ging een Safarke door in de rechthoek en vuurde een grond scherend schot af richting rechter benedenhoek. Chris hield ons echter recht met een puike karpersprong en duwde de bal buiten. Er werd onmiddellijk afgefloten. Je kan samenvatten dat de kansen werden gemist en beide doelmannen de nul hielden.

Nadien werden we door Dries bij hem thuis uitgenodigd voor de derde helft. Tommy bleek als eerste reeds geruime tijd ter plaatse (?). Veronique, de gastvrouw, zorgde voor de drank en versnaperingen, Dries voor de mini-glazen. Plotseling, na een eerste glas lekker gerstenat, ging het licht uit bij Tommy. Eerst trachtte hij de poes van Veronique, met een ongekende versiertruc, te pakken te krijgen en het zodanig te omklemmen al betrof het een brandweeroefening “Hoe red ik poesjes uit een brandend huis in Tirol”. Gelukkig kon het beestje zich uit de sterke brandweerarmen murwen richting keuken en aldus zo gespaard blijven van enig achterwaarts naaiwerk. Vervolgens liet Tommy zich dan ook nog eens gelden als tapijtvervuiler door al waggelend glazen om te stoten en versnaperingen te morsen. Bij zijn vertrek moest er zelfs op toe gezien worden dat de deurklinken van Dries niet werden ontvreemd want Tommy “bleek” thuis dezelfde te hebben, jaja. Hopelijk mogen we volgend seizoen nog terugkeren ten huize Linthout. Bedankt alvast.

Exstu speelde met : Chris – Tommy, Dries, Stijn, Roeland, Wouter – Yannick, Lukas, Sofian, Pieter, Peter, Jens – Wiert, Thiemo