Exstu – Sphinx Cinema 2 – 4 (doelpunten: Rupert en Lukas; was: XXX)

Exstu kreeg 13 man bij elkaar, en deed daarmee ruimschoots beter dan de Sphinx, die slechts met 9 man aan de aftrap kwamen ! “Te gemakkelijk mag het ook niet worden”, oordeelde Peter, en hij trok een Sphinx-truitje aan, zodat er 11 tegen 10 kon worden gespeeld. Exstu verwelkomde ook Tommy, die na 8 maanden afwezigheid door een knieblessure, terug een helft kwam meevoetballen.

Dat de Sphinx met een man minder speelde, kon je echter amper waarnemen. Nota bene Peter speelde met een splijtende dieptepas een ploegmaat vrij, die Chris makkelijk kon omzeilen en de bal binnentikken : 0 – 1. Lukas kreeg snel een prima kans op de gelijkmaker, maar bij besloot op de keeper. Toen Dries en Tommy elkaar afblokten, gingen 3 man v/d Sphinx op Chris af, maar gelukkig werd de laatste pass vooruit gegeven, naar een speler in buitenspelpositie. Geen doelpunt dus. Wat later kwam er terug een Sphinx alleen voor Chris, maar die kon de aanvaller naar buiten dwingen, en diens schot nog wegtippen. Wiert kreeg tussendoor 2 kansen, maar legde eerst binnenkant voet ruim naast, en mikte nadien op de keeper. De Sphinx waren trefzekerder : een aanval over links werd van buiten de 16 onder de lat gemikt. Chris kreeg er nog z’n vingers tegen, maar dit volstond niet : 0 – 2. Toch stond het binnen de kortste keren 1 – 2, toen Lukas goed inspeelde op Rupert, en die in de draai kon binnenwerken.

Na de rust bleef Tommy op de bank, en kon er niet meer gewisseld worden. Exstu kwam al snel 1 – 3 achter toen een Sphinx op links doorging, en de bal strak voorgaf. Chris was al vooruit gekomen om de voorzet te onderscheppen, maar zag de bal achter zich in doel verdwijnen …. Rupert viel dan uit met een spierscheur in de dij, en Tommy kreeg meteen meer minuten dan hem lief was. Wiert kreeg nog een kans na goed doorjagen, maar tikte de bal op de keeper. Het was Lukas die voor de aansluiting zorgde door een pas vanuit het midden keurig in de linkeronderhoek te mikken : 2 – 3. De Sphinx drukte de hoop op een gelijkspel snel de kop in ; weer gleed één van hen te makkelijk door de Exstu-defence, omspeelde Chris en maakte zo de 2 – 4. Dries kreeg nog de laatste kans om iets terug te doen, maar wachtte iets te lang en besloot in het zijnet.

Exstu moest incasseren, en ging zelfs in verspreide slagorde iets drinken – de éné helft in de Rugby-club, de andere helft in de Roeiclub. Ook in de 3e helft lukte het samenspel niet, dus ….

Exstu speelde met : Chris – Roeland, Dries, Tommy, Stijn en Wouter – Sofiane, Rupert, Koen DB, Lukas, Thiemo en Wiert. Peter speelde met de Sphinx mee.