Exstu – KWB Wondelgem 4 – 7 (doelpunten: Lukas 2, Thiemo en Wiert elk 1; was: yannick)

Voor de gelegenheid weken we uit naar het (kleine) kunstgrasterrein H. Story dat nu onder de hoede zit van Hou ende Trou Zwijnaarde.

Bij een frisse temperatuur, en in een echt herfstkader, werd er afgetrapt en na 5’ geconcludeerd dat de clubkleuren (bordeaux/blauw vs rood/zwart) niet goed genoeg te onderscheiden waren, dus draaiden de KWB’ers hun truitjes binnenste buiten – de witgrijze kleur stak beter af. “ne giel andere ploeg” merkte Chris op, en inderdaad de KWB voetbalde meteen een prima kans bij elkaar. De wedstrijd oogde aanvankelijk gesloten, het was voor beide ploegen wennen aan de kleinere afmetingen v/h terrein. De eerste (flauwe) pogingen waren voor de KWB, en ook een poging van Peter had te weinig pit. Na de reeds vermelde prima kans voor de KWB, kwam het eerste echt hete standje er via Wiert en Thiemo. Die mikte eerst de bal tegen de binnenkant v/d paal terug het veld in, waarna hij de rebound evenmin voorbij de keeper kreeg. Niet getreurd, Lukas ging aan de linkerkant op wandel, kwam naar binnen en draaide de bal in de verste hoek : 1 – 0. Er was nu constant dreiging, want beide ploegen stonden snel aan de overkant – door de korte afstanden. Lukas trok nog eens door op links, en mikte de 2 – 0 op het bord. Maar ook de KWB vond z’n draai, en toen Chris uitkwam op een voorzet, werd hij keurig gelobd : 2 – 1. De KWB tikte de bal steeds beter rond, en met een strakke trap vanop rechts, eveneens tegen de binnenkant v/d paal, maakte het gelijk : 2 – 2, om vervolgens nog voor de rust voorbij Exstu te gaan na een aanval over links, die naast Chris in doel werd gestoken : 2 – 3.

Na de rust kwam Exstu niet onder de KWB-druk uit, en een voorzet vanop rechts werd keurig ingetikt : 2 – 4. Peter raakte vanop links dan toch eens alleen voor doel, maar besloot te centraal. Dries speelde dan even voor een vroege Sinterklaas (of Sinte Maarten ?) en gaf de 2 – 5 weg. Aan de overkant veroverde Thiemo mooi de bal, spurtte door en lobde fraai de KWB-keeper : 3 – 5, en even weer hoop in de rangen. Wondelgem poeierde echter meteen weer op de lat, en zag nog een treffer afgekeurd voor buitenspel. Het spel v/d KWB oogde beter en vinniger, terwijl het bij Exstu meermaals fout liep bij de laatste pas. Toen diende Chris uit te komen en te ontzetten, en speelde hij de bal opzij in de voeten van … een KWB’er, die de bal vanop afstand in het lege doel draaide : 3 – 6. Lukas kopte nog eens terug voor doel, waar Peter de bal in de hoek knikte, maar de keeper zat er goed bij. Op een counter werd Exstu nog eens uit verband gespeeld, en stond het 3 – 7. De laatste treffer kwam van Wiert, die op aangeven van Lukas nog kon milderen tot 4 – 7. Gelukkig konden we achteraf het glas heffen op de verjaardagen van Peter en Rupert om deze opdoffer door te spoelen.

Exstu speelde met Chris, Stijn, Dries, Wouter, Roeland, Yannick, Rupert, Lukas, Jens, Peter, Wiert en Thiemo (12).