Exstu – Red Stars : 3 – 2 (doelpunten: Wiert 2 en Lukas 1; was: Roeland)

Uw verslaggever wordt een zeurkous, maar toch: alweer een nipte 11, deze keer met de inbreng van Pieter (via Lukas), en dan nog moest Chris aan de match beginnen met een verrekking in de kuit, die uw verslaggever tevergeefs probeerde weg te masseren.

De Red Stars brachten wat pocket-voetballers op het terrein, maar veel tiki-taka leverde dit niet op. Het was Exstu dat de score opende toen Lukas diep inspeelde op Wiert, die op links wegliep uit de RS-dekking, en de bal tussen de benen v/d keeper plaatste: 1 – 0. Een hakje van Stijn (goed op dreef, gisteren !) leidde een mooie aanval in via o.a. Lukas, die door Peter naast werd besloten. Deze kans verdiende beter. Lukas trok zichzelf dan maar eens op gang, ging rechts buitenom, en besloot vervolgens overhoeks in doel: 2 – 0. Bij een volgende gelegenheid werd Wiert vrijgespeeld op links, die Peter de perfecte kans voorschotelde, maar het was gisteren Peters dagje niet… Tussenin werden de Red Stars gevaarlijker, en nog voor de rust kwam Exstu 2x na elkaar goed weg, eerst toen Chris werd uitgespeeld, en de bal van opzij voor een leeg doel werd gespeeld, maar nét niet werd ingetikt, en vervolgens toen een kopbal nipt voorlangs ging.

Na de rust bleven kansen aanvankelijk uit. Exstu had het overwicht, maar in de laatste fase ging het meestal mis. Peter kwam nog eens alleen voor de keeper, maar die kwam goed uit en dwong Peter naar de zijkant. Het waren de Red Stars die echt kwamen dreigen, en Chris moest vervaarlijk in de voeten om een terugkeer te verijdelen. Het sein voor Exstu om voor de 3 – 0 te gaan, maar pogingen van resp. Peter, Sofiane en Wiert gingen niet in het net. Tot Wiert in de 16 werd bediend door Peter, en van dichtbij de 3 – 0 kon maken. Exstu kreeg evenwel meteen lik op stuk toen de RS de 3 – 1 keurig in de hoek plaatsten. Exstu voetbalde niet meer, en kwam onder druk. Het werd nog 3 – 2 toen een balletje binnendoor nét voor de neus van Chris in doel werd getipt, maar deze aansluitingstreffer viel gelukkig te laat (= 1’ voor affluiten) om de overwinning van Exstu nog in gevaar te brengen. Weer 3 punten erbij dus …

Exstu speelde met: Chris – Roeland, Dries, Wouter en Stijn – Yannick, Pieter, Sofiane en Lukas – Wiert en Peter.