Old Stars Kouter – Exstu 6 – 10 (doelpunten: Thiemo 4, Lukas 2, Sofiane 2, Jeroen 1 en Wouter 1 ; was: Wouter)

Uw verslaggever meende donderdagavond al te zijn verwend door de Buffalo’s, maar toen was hij nog niet naar Exstu gaan kijken… Dat kreeg deze keer 13 man bij elkaar (goed zo !), en verwelkomde ook Yannick (die reeds eerder meespeelde). Aan de overkant een fel verjongd “Old Stars” – een nieuwe clubnaam lijkt aangewezen.

De OS-keeper had duidelijk ook naar AA Gent gekeken, want hij pakte meteen uit met een “Kaminski”, zij het met de handen, en Thiemo nam het presentje graag in ontvangst: 0 – 1. Lang kon Exstu niet van deze voorsprong genieten, want binnen de kortste keren werd vanop links een bal aan de 1e paal binnen gedraaid: 1 – 1. De repliek kwam meteen: na een mooie aanval schoot Jeroen op aangeven van Rupert de bal overhoeks binnen: 1 – 2. Vervolgens nam Wouter een corner in 1 tijd op de slof, buitenkantje rechts om precies te zijn, en stond het 1 – 3. De OS-keeper stak nog miraculeus een handje voor de 1 – 4, en warempel, toen Chris bij het uitkomen de bal rateerde, stond het ineens 2 – 3. Op voorzet van Jeroen zorgde Thiemo weer voor 2 doelpunten voorsprong (2 – 4), maar even snel stond het weer 3 – 4 na een centrale doorsteekpas, en zelfs 4 – 4 toen Exstu de OS echt niet veel in de weg legde. Exstu verdapperde, en Sofiane zag een vrije trap vanop links aan alles en iedereen voorbij gaan, en in het verste zijnet belanden : 4 – 5. Uiteindelijk zorgde Lukas er in 2 pogingen nog voor dat Exstu met een 4 – 6 voorsprong kon gaan rusten.

Ondertussen was Rupert uitgevallen met een vervelende verrekking ; hopelijk is ie niet te lang “out”. Na de pauze bleef het even kalm, maar toen hernam het spektakel : eerst liet Exstu de 4 – 7 nog liggen na een corner, waarna Lukas de bal strak in de haak mikte, en het zo toch 4 – 7 werd. Chris moest aan de overkant nog vervaarlijk in de voeten om de 5 – 7 te verijdelen, en Sofiane zorgde op penalty voor de 4 – 8, na een haakfout op Jeroen. Thiemo liet oog in oog met de keeper de 4 – 9 liggen, en aan de overkant profiteerde de OS niet toen Didier een bal op de arme Dries mikte, en een OS’er de bal voor de voeten kreeg. Thiemo zorgde toen met een “punter” alsnog voor de 4 – 9, waarop uit het niets de 5 – 9 viel, en zelfs de 6 – 9 toen de bal in een comedy capers-kluts tussen Chris en Dries voor de verkeerde voeten viel, en de bal in het lege Exstu-doel verdween. Net toen uw verslaggever met de combinatie “6” en “9” aan de slag wou, lobde Thiemo de bal keurig over de OS-keeper, en werd het finaal 6 – 10. Meteen ook de 4e treffer v/d avond voor onze prijsschutter, proficiat !

Exstu speelde met : Chris – Stijn, Dries, Didier, Wouter en Glen – Yannick, Sofiane, Peter, Rupert – Jeroen, Lukas en Thiemo.