Exstu – De Grote Avond : 3 – 4 (doelpunten: Wiert 2 en Kristof 1; was: Peter)

De aanhef van de Exstu-wedstrijdverslagen wordt stilaan ééntonig : wéér een nipte 11, en dan nog enkel omdat we werden gedepanneerd door debutant Kristof Hillaert en Tom Herwege (na een jaartje afwezigheid).

Exstu wist trouwens meteen waar het aan toe was: Chris moest binnen de 30 sec. een hard schot in z’n korte hoek pareren. DGA plakte Exstu zowat tegen z’n doel, en Chris moest meermaals gevat tussenkomen. Toch was de eerste dot v/e kans voor Exstu : Peter stak door op Kristof, die zich alleen voor de keeper verslikte in z’n dribbel, en de bal kwijtspeelde aan teruggekeerde verdedigers. 5’ later moest Chris terug plat, én in de voeten, om een DGA-doelpunt te verijdelen. Aan de overkant kreeg Wiert een 2e reuzenkans : alleen voor de keeper probeerde hij de bal rechts om de doelman te krullen, maar helaas krulde hij de bal ook voorbij de verste paal. DGA had trouwens een gelijkaardig probleem, want op de 26e min. wrong het zelf een prima mogelijkheid de nek om. En zie, wat niet lukte, ging plots wél : eerst scoorde Kristof de 1 – 0 op aangeven van Peter, en een paar minuten later stond het al weer 1 – 1 toen een foutje in de Exstu-verdediging genadeloos werd afgestraft. Matisse (DGA, maar voorheen ook af en toe Exstu) was gelukkig voor Exstu zo vriendelijk om een volgende kans niet te baat te nemen, al zat Chris daar ook voor iets tussen. Net voor de rust stak Guy een handje-van-God tussen een potentiële kans voor DGA, en werd daarvoor door Bartbiter met geel 5’ naar de kant gestuurd.

Exstu moest na de rust nog starten zonder Guy, en zag prompt z’n rechterflank opgerold worden : de 1 – 2 was meteen een feit. Zeldzaam balverlies van Sofiane (al dan niet na een fout op hem ?) vormde de inleiding op de 1 – 3, en Chris stond nu plots in een schiettent. Hij zag DGA-spelers alleen voor zich opdoemen, ballen voorlangs gaan, en het was dan ook dubbel jammer voor hem dat DGA pas na een te korte intrap tot 1 – 4 kon uitlopen. Zeker omdat Kristof vervolgens, op voorzet van Wiert, nog kon milderen tot 2 – 4, en Wiert (toen Exstu met 10 man speelde – Tom was uitgevallen) met 2 flitsende dribbels zich op rechts kon vrijspelen en via de verste paal voor de 3 – 4 kon zorgen. Het doelverschil was echter net één eenheid te groot …, dus was het na afloop bekomen bij Marion, de opvolgster ? van Amber.

Exstu speelde met : Chris – Stijn (VG), Guy, Dries en Jens – Tom (H.), Peter, Sofiane en Thiemo – Kristof en Wiert