BV Maldegem – Exstu : 6 – 1 (Doelpunt : Jeroen Was : Didier)

Het werd de kroniek van een aangekondigde nederlaag uitgaande van het aantal spelers dat present tekende voor deze wedstrijd, waaronder 2 gekwetsten (Tommy en Didier). Gelukkig dat Sofian (Abdel) en Peter (Jeroen) elk een copain konden meebrengen en met dank aan de Borussen van Maldegem dat ze ons een speler afstonden zodat we de partij met 11 konden starten.

Exstu mocht aftrappen, balletje werd achteruit rond getikt en vervolgens werd Jeroen op rechts gelanceerd. Eenmaal in de grote rechthoek trapte hij de bal hard en op driekwart hoogte overhoeks in doel. Na 1 minuut stond Exstu zowaar op voorsprong : 0 – 1. Geen 2 minuten later, na mistasten in de verdediging, had Wiert reeds de 0 – 2 aan de voet, maar werd te fel gehinderd in het duel. Zijn schot dwarrelde aan de verkeerde kant van de paal langs het lege doel. Spijtig. Met deze 2 veelbelovende akties echter was het game over voor Exstu. Van dan af nam Maldegem het heft in handen. De ploeg werd centraal gedirigeerd door ene Tim Smolders (ex-speler Club Brugge) en creëerde kans op kans, met voorzetten van op beide flanken, schoten vanuit de 2e lijn en uiteindelijk een bal op de lat.. We waren dan nog geen 15 minuten ver. Het moest er dus van komen. Op links werd een mankende Tommy voorbij gewandeld en de laterale voorzet werd van dichtbij binnen getikt : 1 – 1. Exstu probeerde moedig aanvallen op te zetten maar bleef steken bij verdienstelijke pogingen. Het doel van de tegenstander kwam niet meer in zicht. Net voor rust verloor Exstu de bal op het middenveld en met een hoge bal werd de Maldegem-spits gelanceerd die de uitgekomen Chris perfect lobde : 2 – 1 en rust.

Tommy haakte af na teveel last van zijn blessure. Maldegem plaatste dan maar een 2e speler in ons elftal en mocht aftrappen. Bijna begon de 2e helft op dezelfde wijze als de eerste. Jeroen kon opnieuw op rechts doorgaan tot in de 16 maar dit maal kon hij zijn schot niet kadreren. Bij een volgende aanval van Exstu schoot er een kramp door de kuiten van de spurtende Abdel die terstond moest afhaken. Na 3 minuten al mocht Borussia dus een derde speler leveren aan Exstu ! Het spelbeeld was niet anders dan in de eerste helft. Exstu werd overlopen door een goed voetballende en bewegende tegenstander dat opnieuw kans na kans creëerde. Ondanks zijn liesblessure speelde Didier een goede wedstrijd en verdedigde meermaals goed voetballend uit. Na een kwartier echter kon Maldegem hun derde treffer tegen de touwen jagen. Met wat geluk werd de bal over Chris gelobd net onder de lat : 3 – 1. Uiteindelijk werden, na een paar reddingen door Chris, toch nog eens 3 doelpunten gemaakt tot de einduitslag 6 – 1. Exstu was moe en leeg gespeeld door een te sterke tegenstander (wat wil je met een ex-speler uit de beste eerste klasse voetbalploeg van België in de rangen 😊 ). Op de koop toe blesseerde Lukas zich aan de knie en bleef minutenlang op de grond liggen. De scheids floot dan maar af en Lukas strompelde onder begeleiding naar de kleedkamer.

Daar kwam het achteraf dan ook tot de discussie of er nog op zaterdag moet gespeeld worden. Blijkbaar slagen teveel mensen er niet in, zelfs niet voor 1 maal, het op te brengen af te zakken naar Maldegem. Te ver ? Zaterdag moeilijk ? Aangezien het elk jaar hetzelfde liedje is, stof om over na te denken.
Niettemin, ook zoals elk jaar, werden we na de wedstrijd door Maldegem getrakteerd op lekkere boterkoeken. Slechts 5 overgebleven Exstu-ers en de afgekomen Lieven Demaertelaere slaagden erin deze moeiteloos te verorberen met een Augustijn of Hoegaerde als doorspoelmiddel.

Exstu speelde met : Chris – Didier, Tommy, Sofian – Peter, Lukas, Abdel, Wiert – Thiemo, Jeroen