Exstu – Olympia Burst : 4 – 2 (doelpunten: Lukas 2 en Wiert 2; was: XXX)

Met de inbreng van familie en vrienden kreeg Exstu genoeg spelers bij elkaar om ook het tekort bij Burst aan te vullen, en kon er 11 tegen 11 worden gespeeld.

Voor de onuitgegeven Olympia-ploeg wist waaraan ze begonnen was, stond het reeds 1 – 0 toen Lukas aan de 1e paal een hoekschop binnenkant voet overhoeks binnentikte. Nog geen 10’ later dikte Wiert reeds aan tot 2 – 0 toen hij vanop links naar binnen zwenkte, een voorzet veinsde en vervolgens de keeper verraste met een krul. Gaandeweg nam het Exstu-overwicht echter af, en kwam Burst ook de neus aan het venster steken. Net toen uw verslaggever noteerde dat de partij evenwichtig was geworden, werd Lukas volledig vrij gevonden aan de 2e paal. Hij had de 3 – 0 maar voor het intikken. Burst gaf echter niet af, en Jeroen had 2 prima kansen om voor de aansluiting te zorgen – echter zonder gevolg.

Na de rust ging de keeper van Burst in de voorlinie postvatten, om letterlijk meer gewicht in de strijd te gooien, en zowaar : na een 10-tal min. mikte hij fraai de 3 – 1 in de winkelhaak. Chris moest met een flukse duik een own goal van Didier verijdelen, en Burst bleef aandringen – zonder daarvoor te worden beloond. Toen Wiert finaal eerst op de keeper, en vervolgens naast hem in doel kon besluiten, was de wedstrijd gespeeld : 4 – 1. Jeroen kon in de kluts nog milderen tot 4 – 2, maar dit veranderde niets meer aan de zaak.

Exstu speelde met : Chris – Didier, Dries, Jens en Tommy – Geert, Peter, Sofiane en Ward – Koen DB, Lukas en Wiert (en in het slotkwartier nog Michiel). Roeland en Jeroen speelden mee bij Burst.