De Grote Avond – Exstu : 2 – 2 (doelpunten: Lukas P en Jawad; was: Peter)

Nieuwjaarsdrink, dus zagen we een grote opkomst : 16 man, en de uitdaging voor uw T3 om het beurtrol-systeem op te volgen voor die spelers die geen halve match speelden … (pfff, Roeland mag al aan een volgend app’je beginnen denken…).

Terwijl de voorzitter en uw T3 nog aan het beraadslagen waren, diende Chris Exstu meteen al voor een achterstand te behoeden. We speelden immers tegen De Grote Avond, die een geslaagde mix van oud en jong op de mat brengen, en het Exstu daar ook afgelopen vrijdag knap moeilijk mee maakten. Exstu kwam echter tijdig boven water, en waar Jawad eerst nog nét niet raak trof, lukte het Lukas P wat later wél om de 0 – 1 op het bord te krijgen. Peter miste daarop, alleen voor de keeper, een uitgelezen kans op de 0 – 2, en Exstu betaalde dit cash toen DGA een fraaie tegentreffer maakte : de bal ging in een keurig boogje over Chris heen, en meteen stond het 1 – 1.

Ook na de rust bleef de wedstrijd op en af gaan, en net toen Peter tijdens een wachtbeurt opmerkte dat de DGA “best wel goed waren”, illustreerden die z’n woorden door de 2 – 1 te scoren. Exstu nu onder druk, want een Nieuwjaarspint smaakt toch altijd minder goed na een nederlaag, en dan nog zeker in een derby tegen DGA. Het was onze nieuwste aanwinst, Jawad, die Exstu weer langszij bracht : op een steekpas van Lukas P krulde hij de bal in een minstens even fraai boogje over de DGA-keeper in het net : 2 – 2. “Ik ga voor de volle smaak”, dacht Jawad, en toverde ei-zo-na nog de 2 – 3 uit z’n schoenen, maar z’n poging ging (erg) nipt naast, helaas. 2 – 2 dus, een passende derby-uitslag.

Na afloop nam onze voorzitter Alex de honneurs waar door eerst onze stichter / ere-voorzitter Raoul in herinnering te brengen, de troepen aan te moedigen, en al even vooruit te blikken naar ons 50e seizoen dat al aan de einder opdoemt (wordt het nu “real” of “royal” ?). Ondertussen had Caroline-van-Chris haar croque-apparaatje op temperatuur, en werden we verwend met allerlei lekkers bij het gerstenat. Merci !

Exstu speelde met : Chris – Wouter, Tommy, Lieven DM, Guy, Dries, Didier – Sofian, Wout, Lieven DC, Lukas J, Wim en Lukas P – Peter, Jawad en Wiert (16)