Exstu – KWB Wondelgem : 2 – 2 (Doelpunten : Wouter, Peter)

Een laagje sneeuw over de Blaarmeersen, en toch mocht er worden gevoetbald, warempel ! Beide ploegen kregen een trekker en mochten zelf de lijnen vrijmaken. Hilarisch moment net voor de aftrap toen onze Ausputzer, die naar goede gewoonte het eerst aangekleed was, en als eerste op het terrein stond voor de opwarming, in bordeaux-blauwe tenue uit het trainingspak kwam, terwijl de ploegmaats alle voor de wit-rode winteruitrusting hadden gekozen. Guy’s eerste spurtje ging bijgevolg richting kleedkamer… Voetballen op een besneeuwd kunstgrasterrein bleek overigens niet zo vanzelfsprekend. Tussen het onwennige gedoe door besloot Jawad een keer voorlangs, maar de eerste uitgespeelde kans was voor Wondelgem : een KWB’er mocht alleen op Chris af, maar onze goalie bleef ijzig kalm (niet moeilijk, gezien de omstandigheden ), wachtte af, en dook toen als een panter in de voeten van zijn verbouwereerde opponent. Weg kans. Inmiddels stond onze Ausputzer wél in rood-witte tenue tussen de (vrijgemaakte) lijnen, en probeerde met een paar haarfijne passes z’n aanvallers te lanceren, maar die konden de Wondelgem-verdediging niet in verlegenheid brengen. Tot hun keeper een gladde bal niet klemvast kon onderscheppen, en de goed gevolgde Wouter diens foutje afstrafte : 1 – 0. Exstu drukte door, en Peter liet de 2 – 0 liggen. De KWB kwam amper nog onder de druk uit, en mocht blij zijn met de 1 – 0 aan de rust.

Aanvankelijk hetzelfde spelbeeld na de rust, maar dat was buiten de (Wondelgemse) waard gerekend: eerst moest Chris nog knap een bal uit z’n korte hoek pareren, maar de eruit resulterende corner werd fraai door een KWB’er met de knikker in doel gedevieerd : 1 – 1. En consternatie alom toen de KWB luttele minuten later 1 – 2 voorkwam; onze man aan de 1e paal zag de bal boven z’n kruin in doel verdwijnen. Exstu probeerde het spel te verleggen, maar het samenspel haperde. De beste kans kwam er na een gekraakt schot van Lode, dat door Jawad net over de lat werd getild. En de KWB repliceerde meteen : Chris moest andermaal in de voeten, en zag nadien de bal nipt voorlangs gaan. Jawad probeerde het dan maar zelf, ontweek zowat de halve KWB-ploeg, maar besloot net naast, aaargh …… Lode probeerde het met een handigheidje : hij mikte een corner rechtstreeks naar de 1e paal, maar trof de staak. Filip speelde in op Peter, en die besloot in de draai nipt voorlangs. Net toen uw verslaggever in z’n pet ging bijten, knikte Peter verdiend een voorzet in doel : 2 – 2. Het sein voor een heus slotoffensief van Exstu, dat bijna bekroond werd met de 3 – 2, maar de poging van Peter, opnieuw in de draai, ketste via de binnenkant van de paal terug het veld in. Damned. 2 – 2 dus, na een pittige partij.

Exstu speelde met : Chris – Wout, Didier, Guy, Dries en Tommy – Sofian, Lieven DC, Filip en Wouter – Wiert, Lode, Jawad en Peter (wissels per 3 om de 10’ in de eerste helft, nadien per persoon om de 5’ – tot Tommy gekwetst uitviel. Guy en Lieven DC speelden enkel de eerste helft – volledig.)