Exstu – FC Wanhoop : 7 – 3 (Doelpunten : Wiert 3, Sofian 2, Jawad, Peter Was : Koen)

De regen bleef uit en we hadden twaalf spelers aan de aftrap, mede dankzij Sofian’s neef Jawad die ons opnieuw kwam versterken. Ideaal om aan de wedstrijd te beginnen dus.

Over ideaal gesproken, de bezoekers kregen zoals gewoonlijk de eer om de aftrap te mogen geven maar konden het balbezit maar 30 seconden volhouden. Bij de onderschepping van de bal werd Jawad op links gelanceerd, mooie beweging naar binnen en overhoeks laag ingeschoten : 1-0. Het weze gezegd dat de doelman, al schoppend naar en over de bal, nogal onorthodox trachtte het doelpunt te verhinderen. Het doelpunt motiveerde Exstu om er de volgende 10 minuten volledig voor te gaan. Het was echter de Wanhoop die meer en meer het initiatief overnam en voor constant gevaar zorgde met goed voetbal. Op een van die aanvallen op rechts in de backlijn verkeek Chris zich op een voorzet. Anticiperend op de voorzet was de korte hoek ongedekt en de voorzet werd een schot tussen keeper en paal : 1 – 1. Niet lang getreurd. Wiert dacht er het zijne van en kon op korte tijd 2 maal tegenscoren waarbij zijn tweede doelpunt een pareltje was : links weg, rechts naar binnenkomen en buiten de backlijn een hard schot hoog in doel door de armen van de (kleine) doelman : 3-1. Op een van de laatste aanvallen van de Wanhoop werd de bal net voor de backlijn met een vliegende tackle door Guy in hoekschop gewerkt. Scheidsrechter Bart zag hier echter een vuile en gemene tackle (waarschijnlijk beïnvloed door het luide geroep van enkele Wanhopigen) en gaf Guy prompt de gele kaart. Conclusie : 5 minuten langs de kant en een ongevaarlijke vrije trap. Rust.

Ondertussen was Rupert toegekomen en stonden we dus met 13. Exstu was baas bij aanvang van de 2e helft zonder echter de Wanhoop te onderschatten. Dit spelbeeld resulteerde in eerste instantie in een doelpunt voor Exstu via Peter met een mooi afstandschot, 4-1, met enkele minuten nadien een counter waarbij een Wanhopige door de verdediging sneed en Chris laag vloerde : 4-2. De partij werd ook wat bitsiger waarbij enkele Exstu-ers wat rake trappen te verwerken kregen. Zodoende diende Koen met een gehavende knie het terrein te verlaten en werd Peter het een beetje beu. Bartbiter trachtte de kalmte te bewaren. Na een afgeblokte aanval op links kreeg Exstu een hoekschop. Jawad schilderde die mooi op het hoofd van Sofian aan de tweede paal : 5-2. Het was opnieuw echter van korte duur wanneer de Wanhoop voor doel van Exstu verscheen. Na wat geharrewar buiten de backlijn schoot een Wanhopige met de tip van zijn schoen de bal netjes langs de paal in doel : 5-3. Na opnieuw een hoekschop voor Exstu werd de bal weggekopt in de voeten van Sofian. Die twijfelde niet en schoot van net buiten de backlijn hoog in doel : 6-3. Het was blijkbaar de juiste tactiek bij schot naar doel : altijd hoog boven de (kleine ) doelman mikken. Het laatste wapenfeit van de wedstrijd werd opgetekend door Wiert. Die wist de bal te onderscheppen in een verdediging die probeerde uit te voetballen maar daardoor uit positie stond, waaronder de doelman. Met een afstandschot werd die gepasseerd en de 7-3 eindstand lag vast.

Opnieuw een goede wedstrijd van Exstu (7e overwinning op rij) tegen een goed voetballend FC Wanhoop. Spijtig van het harde spel van FCW en het constante tegenpruttelen tegen de scheidsrechter. Na de wedstrijd werd de 3e helft verder gezet in de roeiclub.

Exstu speelde met : Chris – Dries, Guy, Didier, Tommy, Wout – Peter, Jan, Sofian, Rupert – Jawad, Wiert, Koen.
Rupert speelde slechts een helft. Tommy, Guy, Didier, Wout, Jan en Koen roteerden.