Sphinx Cinema – Exstu : 1 – 4 (Doelpunten : Koen, Peter, rupert (2) Was : Jan)

Uw verslaggever arriveerde net voor de aftrap, en kreeg er meteen een extra taak bij : de “wissel om de 8 min.” opvolgen. Wetende dat ernaast nog spelers halve wedstrijden speelden, en er ook nog een verslag moest worden gemaakt, werd dit een behoorlijke multi-task. De openingsfase leverde niet veel doelgevaar op ; Sphinx dreigde op hoekschoppen en vrije trappen, maar de Exstu-verdediging stond pal. De beste kans was voor Lukas, die door Guy werd gelanceerd, maar op de benen van de keeper besloot. In de slotfase v/d eerste helft kon Wouter aan de 2e paal aannemen en controleren, maar hij mikte wat onbesuisd over ipv onder de lat. Aan de overzijde ontsnapte de Sphinx-spits randje buitenspel, maar hij draaide de bal voorlangs.

Na de rust kwamen Lode en Rupert in, elk voor een volledige helft, en wisselde de rest nu in groepjes van 3 spelers ipv 2. Uw verslaggever probeerde het overzicht te behouden. Peter kreeg de bal op rechts aangespeeld, week uit naar buiten, maar verraste z’n tegenspeler door naar binnen te zwenken. Haast op de doellijn werd hij aangetikt door een tegenspeler. Peter was zo vriendelijk z’n medewerking te verlenen, en de penalty was een feit : keurig omgezet door Rupert en 0 – 1. Sphinx repliceerde meteen ; toen Chris onder een corner doorging, werd de bal aan de 2e paal nipt over gekopt. Uitstel van executie, toen de Sphinx op links doorbrak. Chris pareerde eerst nog, maar moest zich in de rebound gewonnen geven : 1 – 1. De intensiteit v/d wedstrijd nam toe, en de scheids probeerde er kort op te zitten, al floot ie soms iets te snel. Inmiddels bleef Exstu om de 8’ verse krachten in het team pompen, en dit werkte blijkbaar : Lukas diep op rechts, keurig teruggelegd naar de penalty-stip (een heuse “forty-five”) waar Peter knap via de binnenkant v/d verste paal afwerkte : 1 – 2. Sphinx kreeg amper tijd om terug op te veren, want Rupert stak de bal met een punter in de verste winkelhaak (1 – 3), en legde daarmee de wedstrijd in een definitieve plooi. In de slotfase bleef Koen in een paar tijden in balbezit, en krulde mooi overhoeks binnen : 1 – 4. Rupert ging zelfs nog voor de 1 – 5, maar z’n lob zeilde naast. Conclusie : 2e seizoenshelft begonnen met een 9 op 9, en dat na 3 uitwedstrijden ! En eigenlijk was dit zelfs de 5e zege op rij ! Redenen genoeg om het gamma bieren v/d Roeiclub uitgebreid aan te spreken …

Exstu speelde met : Chris, Roeland, Dries, Guy, Didier, Tommy, Wouter, Peter, Jan, Sofian, Lukas P, Lode, Rupert, Koen en Wiert.
Jan, Lode en Rupert speelden slechts een helft.