FC Wanhoop – Exstu : 1 – 3 (Doelpunten : Sofian en Lukas P 2 Was : Dries)

Guy en ik zagen vanop de zijlijn dat FCW de eerste twintig minuten licht overwicht had met enkele kansjes via een aantal hoekschoppen. Maar we bleven overeind met werkvoetbal. Na wat aanpassingen en nadat de wedstrijd een tijdje stil lag door een opstootje begonnen we meer en meer in de match te komen. Filip was ondertussen de gekwetste Tommy komen vervangen, maar viel na 10 ‘ uit met een verrekking in de achterbil. Noodgedwongen moest Tommy trekkebenend terug op de pitch… Onze eerste echte aanval kwam er via Wiert, maar zijn doorsteekpas kwam net niet aan bij Justin. Bij een volgende aanval kwam de afvallende bal bij Sofian, die verschroeiend uithaalde laag over de grond : keeper geen schijn van kans en 0 – 1 voor Exstu. Exstu ging nu door op zijn aanvalsdrift en Lode kon vanop links net niet Justin bereiken die klaar stond voor doel om binnen te tikken. Niet veel later was het wel prijs : Wiert stak door op links naar Lode en diens gemeten voorzet werd mooi binnen geschoten door Lukas P. We namen nu de match volledig in handen, maar moesten wel opletten voor de gevaarlijke counters van FCW. Rust.

Na de peptalk kwam Exstu terug geconcentreerd op de grasmat, maar de eerste kans was voor FCW : na onsportief gedrag infiltreerde de tegenstander in de grote backlijn en zette scherp voor. Maar de bal ging aan iedereen voorbij en gevaar geweken… Het spel ging nu goed over en weer met kansen aan beide kanten. Nu was het Exstu die voor gevaar zorgde : Roeland zette vanop rechts voor naar Wiert, maar hij kon net niet binnen tippen. Ook Lukas P. dreigde enkele keren, maar zijn pogingen werden niet beloond met een doelpunt. Tot de combinatie Lode – Justin – Lukas P. op links werd opgezet, een prachtige ‘ combinatie forty-five ‘ die begon vanop links net aan de zijlijn en door Lukas P. in doel werd gewerkt : 0 – 3 zowaar ! Boeken toe dachten we dan… Maar niets was minder waar want FCW gaf niet af en Chris moest ons een aantal keer overeind houden, al dan niet met de hulp van deklat en tweemaal de doelpaal. Exstu mocht de fout niet maken om terug te krabbelen, maar we voetbalden goed mee en zetten goed druk naar voren. Toch moesten we nog een goal toestaan na balverlies op het middenveld : 1 – 3. De laatste kans was voor Justin, die iets mooi in gedachten had, maar zijn omhaal belandde niet binnen het doelkader…Exstu kreunde in de tweede helft, maar brak niet. We toonden karakter en dat was ook nodig tegen zo’n tegenstander die soms op het randje speelde.

Exstu speelde met : Chris – Dries, Lieven DM, Tommy ( Filip die daarna gekwetst terug uitviel ), Roeland – Lukas J, Sofian, Lode, Lukas P – Wiert en Justin.