Exstu – Old Stars Kouter : 2 – 1 (Doelpunten : Lukas P. 2 Was : Lieven DM)

Vanop de bank zagen we een furieuze start van Exstu, met mooie combinaties en goed aanvalsspel. We waren gretig en dit resulteerde al snel in een mooie kans. Die begon met een mooie driehoek van vanachter uit. Sofian kwam aan de bal en stak subtiel binnendoor naar Lukas. Die was sneller dan de uitkomende, grabbelende keeper en het stond al 1 – 0 na enkele minuten… Niet lang daarna werd Chris bijna verrast door een verre lob, hij stond te ver uit zijn doel. Gelukkig verdween de bal aan de goed kant ( voor ons ) van de paal… pffff effe voetjes op de grond en de kopjes erbij houden. Op een schot van Sofian kan de keeper de bal niet klemvast houden, maar Johan de te ver botsende bal niet in doel verwerken. De tegenstander is slechts sporadisch gevaarlijk op vrijschop vanuit de grote rechthoek, maar Chris kan de bal in hoekschop deviëren… gevaar geweken. We begonnen heel goed aan de wedstrijd, maar in het laatste kwartier kabbelt de wedstrijd verder zonder nog echt doelgevaar. Nochtans is de tegenstander niet van het kaliber Maldegem en zijn we beter…

De tweede helft begint niet goed langs onze kant… de samenhang is weg en de slechte passes stapelen zich op. Een heet standje voor ons doel na slecht wegwerken in de verdediging levert gelukkig geen tegengoal op. Een beetje daarna komen we goed weg wanneer een vermeende penalty niet wordt gefloten. Dan maar de hulp inschakelen van de tegenstander : op een corner van ons wordt de bal bijna in eigen doel gedevieerd door een OSK’er, maar de bal valt pardoes in de handen van de keeper. Zo ‘ creeëren ‘ we ook nog eens een kans. We flirten met een tegengoal, we komen er zelden nog uit en we maken de kansen niet af… toch komt de tweede bevrijdende goal er via Lukas. Na een scrimmage voor het doel van de tegenstander kan hij de bal overhoeks in doel verwerken : 2 – 0. Toch wordt het nog spannend : een afvallende bal komt in de voeten van een tegenstander en die kan met een grondscherend schot onze goalie verrassen : 2 – 1. Wiert kan de bank nog eens doen opveren, maar zijn poging vanop grote afstand kan de keeper niet verontrusten…
We winnen, dat is goed, maar als we eerlijk zijn moet het spel beter is het besluit op de bank… volgende week beter tegen de Red Stars.

Exstu 1e helft : Chris – Didier, Dries, Tommy, Roeland – Wouter, Sofian, Lieven DC (35), Johan (35) – Lukas, Wiert
Exstu 2e helft : Chris – Didier, Dries, Tommy, Roeland – Wouter, Sofian, Lieven DM (35), Koen(35) – Lukas, Wiert