Exstu – De Grote Avond : 3 – 3 (Doelpunten : Jonas, Wiert 2)

Voor de wedstrijd tegen de Grote Avond waren 12 spelers present, ware het wel dat dit grotendeels te danken was aan de aanwezigheid van nieuwe en B-spelers (Steven, Jonas, Tom H., Lukas J. en Wout DB). Wout moest dan ook nog eens tijdens de opwarming forfait geven vanwege een kuitblessure. Net met 11 dus om de partij aan te vangen.

Het bleek een wedstrijd tussen 2 evenwaardige ploegen waarbij elk op toer ten aanval trok. De eerste grote kans was voor Exstu maar Steven kon zijn rush niet afwerken, mede door een knappe redding van de doelman. Bij de daaropvolgende aanval kon een GA-speler in de backlijn alleen op Chris afgaan maar die laatste ging goed in de voeten. Vervolgens mocht Steven nog eens alleen op doel afgaan na wat dribbels maar zijn kans werd opnieuw door de doelman in corner gewerkt. Aan de overkant kapte een GA-speler Tommy uit in de backlijn maar het schot werd door Chris aan de eerste paal in corner geduwd. We vallen in herhaling maar toen Steven wederom zijn kans mocht wagen was daar opnieuw een knappe redding van de doelman. Het kon echter niet uitblijven en na een mooie aanval van achteruit kon Jonas na een versnelling op links de bal in doel duwen. Verdiend 1-0. Lang konden we de voorsprong echter niet vasthouden want Tommy achtte zijn kans gekomen. Na reeds eerder de intentie gehad te hebben de bal vooruit weg te trappen (die uiteindelijk over eigen doel ging) ging bij een nieuwe schermutseling voor doel zijn trap vooruit over Chris in eigen doel en 1- 1 dus. Op het eigenste moment wisten de Exstu-spelers niet of we ons de haren uit het hoofd moesten trekken (voor zij die haren hebben) bij zoveel ongeluk (of was het onkunde 😊) dan wel we Tommy moesten feliciteren met deze prachtig uitgevoerde lob. Aan de rust dus een gelijke stand, eerder gevleid voor de GA gezien de vele kansen voor Exstu.

De tweede helft werd op gang getrapt en gaf hetzelfde spelbeeld van in de eerste helft. Uiteindelijk na een paar kansen mocht Thiemo een hoekschop trappen waarbij Tom er zijn kale knikker tegen zette. De doelman lostte de bal en Wiert had voor het intikken, 2-1. Nadien vreesden we even dat we met 10 zouden komen te staan toen Koen net voor de backlijn van de sokken werd gelopen. De vrije trap bracht niks op en na 5 minuten op de bank kwam Koen alsnog het terrein terug op. Even over halfweg nam Steven op de rechterflank de bal uit de voeten van de tegenstrever en zette nog eens een rush op. Na een knappe voorzet voor doel naar de vrijstaande Wiert plaatste deze laatste de bal precies naast de doelman en 3-1. Het geloof in eigen rangen op een eerste zege groeide naarmate de wedstrijd vorderde maar spijtig genoeg werden we weeral koud gepakt na wat onoplettendheden. Eerst mocht een GA-speler centraal, net voor de backlijn, wat spelers uitkappen, incluis Chris, om de bal in een leeg doel te plaatsen (3-2) om vervolgens 1 minuut voor het einde dit nog eens te herhalen op de rechterkant, eindstand 3-3. De overwinning weggegeven in 5 minuten. Niettemin moet gezegd dat de GA dit punt niet gestolen heeft.

De derde helft werd nadien afgetrapt in de kantine van de roeiclub.

Speelden mee : Chris – Tommy, Dries, Tom, Lukas – Jonas, Thiemo, Soufian, Wiert – Koen, Steven