Los Amigos – Exstu : 3 – 1 (Doelpunt Rupert (p) – Was : Koen DB)

16 !!!! Exstu-spelers aan de aftrap van de eerste wedstrijd, waaronder Thiemo die zijn heroptreden maakt na een zware blessure. Ook een ‘ nieuwe ‘ speler, Johan. Welkom.
Het begin van de wedstrijd was duidelijk in evenwicht met een heel lange verkenningsronde. Weinig dreigement langs beide kanten, het jus van de vakantiebenen moest er eerst nog uit… De eerste echte kans was voor Koen die, op een pas van Lode, door de verdediging glipte, maar de keeper redde. Aan de overkant zetten ze een een-tweetje op in het hart van onze verdediging, maar Chris was alert en gevaar geweken. Het ging nu goed op en af langs beide kanten : op een goed schot van Lode vanuit de tweede lijn richting benedenhoek redde de keeper en duwde de bal in hoekschop. Een goal hing in de lucht maar spijtig genoeg viel die aan de verkeerde kant na een penaltyfout ( videoref was onverbiddelijk ). De penalty werd perfect omgezet en we stonden plots in het krijt. Voor de rust konden we geen vuist meer maken en het vertrouwen bij de LA’ers groeide met de minuut…

Na de rust en de vele wissels aan onze kant konden we op zoek gaan naar de gelijkmaker. Die kwam er ei zo na op een voorzet van Koen vanop de rechtse kant. Wiert zijn neerwaartse kopbal spatte uiteen op de linkerpaal. Jammer want bij 1-1 zouden we een andere match gekregen hebben. Maar in plaats van de gelijkmaker kregen we vrij vlug in de tweede helft het deksel op de neus. Een LA’er deed een mooie beweging in onze verdediging, stond plots voorbij onze verdediging, zag Chris iets uit zijn doel staan en verschalkte onze goalie met een verre lob : 2 – 0. Exstu kampeerde nu op de helft van de tegenstander en kreeg verschillende mooie kansen om de aansluitingstreffer. Filip probeerde tot tweemaal toe de keeper te lobben, maar de bal ging telkens net over de doellat. Ook Rupert ging zijn kans : hij nam een voorzet vanop de flank vol op de sloef, maar de keeper redde knap. De rebound kon Koen niet in het mandje leggen. De aansluitingstreffer kwam er uiteindelijk toch na een penalty van Rupert : 2 – 1. Het laatste woord was voor LA die nog in de slotfase via penalty voor 3 – 1 zorgden op het scorebord.

Exstu speelde met : Chris – Roeland, Guy, Lieven DM, Tommy ( 35’ Jelle ) – Johan ( 35 ‘ Wouter ), Lieven DC ( 35′ Rupert ), Lode ( 35′ Filip ), Dries – Koen en Thiemo ( 35’ Wiert ).