Borussia Vake Maldegem – Exstu : 1 – 1 (doelpunt : Goran; was: Tommy)

Het werd uiteindelijk een gelijkspel, daar in Maldegem – al hing er meer in de lucht. Exstu arriveerde met maar liefst 15 man ! + uw verslaggever in Maldegem, en daar keken ze bij Borussia wel even van op. Het werd een fel bevochten duel, met een billijke uitslag, overgoten met bier & kaas onder een stralende (pre-)zomerzon.
Vrijdag as werken we onze laatste reguliere wedstrijd af; de vrijdag erop sluiten we het seizoen af met het herdenkingstornooi Willy De Waele.

Met een indrukwekkende delegatie van 15 man (eindelijk eens au grand complet) maakte Exstu meteen duidelijk dat het niet naar Maldegem was afgezakt voor (alleen) een gezellige babbel. Nu zouden we eens echt de krachten meten… Onder een stralende zon werd er meteen stevig geduelleerd; Exstu liet Maldegem komen, en probeerde met tegenaanvallen via Gile & Goran de tegenstander te verrassen. Na 10 min. leverde dit bijna resultaat op : Gile drong door op rechts, en had hij net op tijd de vrijstaande Goran gezien, dan… Helaas, kans verbeurd. Wat later ging een vrije trap van Exstu vanop rechts scherp voorlangs. Niemand die er nog een teen kon tegen zetten. Exstu verdedigde ook goed, en Maldegem kon slechts 1 keer een balletje over koppen. Het tempo zakte toen wat (de warmte !; de scheidsrechter laste wijselijk een drankpauze in), maar dat belette Gile niet om nog eens vanuit een scherpe hoek op de keeper te knallen. Goran mikte de rebound voorlangs, en probeerde wat later een dropshot, echter zonder resultaat. Het was dan ook bijzonder jammer dat Maldegem van een zeldzaam foutje achterin bij Exstu kon profiteren om alsnog 1 – 0 voor te komen, net voor de rust. Na de rust (en een paar wissels) hetzelfde beeld : Exstu meteen gevaarlijk via Gile & Goran, en even later op voorzet van Stijn, maar Lennart miste z’n controle. Exstu kon echter de druk op Maldegem niet volhouden en de Borussen herstelden het evenwicht. Een BV’er knalde een hoekschop vanop 5 meter over. De wedstrijd werd nu bitsiger, met 2 gele kaarten (+ 5 min uitsluiting) tot gevolg, w.o. 1 voor Geert Vdh die niet gediend was met een ‘gij oud beuzakske’ 🙂 Guy verstuikte nog z’n enkel, en net toen het er niet meer leek in te zitten, zwiepte Stijn de bal nog eens voor doel. De Maldegem-keeper mepte niet de bal, maar Lennart omver, met een penalty tot gevolg. Goran zorgde voor een verdiende gelijkmaker : 1 – 1. Na de match werd er naar goede gewoonte verbroederd; Stijn sleepte nog een blok kaas in de wacht met de tombola, dus kon er een biertje meer af…

Exstu speelde met :

(1e helft) : Chris – Guy, Kris, Alex en Tommy (’15 Didier) – Lieven, Geert, Rupert en Lennart – Gile en Goran
(2e helft) : Chris – Guy (’60 Kris), Didier, Gunnar en Koen – Stijn, Rupert (’50 Geert), Lieven en Lennart – Gile en Goran