Exstu – KWB Laarne : 1 – 1 (doelpunt en was: Rupert)

We bleven gisteren steken op een 1 – 1 tegen een sterk KWB Latem. Een mindere generale repetitie belooft echter een grootse première tegen Borussia Vake volgende ZATERDAG in Maldegem

Exstu startte sterk tegen de KWB, met kansen voor Gunnar (lobde een pas van Tommy over de lat), Rupert en Stijn (die eens naast en voorlangs besloot). Tussendoor was de KWB ook gevaarlijk met een kopballetje tegen de buitenkant van de paal. Gaandeweg deemsterde Exstu echter wat weg, de organisatie werd minder, en net voor de rust liet de jonge KWB-aanvaller (import van de Standaard Wetteren-jeugd) na een indrukwekkende dribbel voorbij 4 à 5 man domweg de openingstreffer liggen. Na de rust was Exstu weer het best weg. De organisatie stond er weer en Gile en Lennart dartelden naar hartelust. Uiteindelijk zorgde Rupert voor de verlossing met een overstapje gevolgd door een overhoekse knal (1 – 0). De KWB was echter ook een versnelling hoger gaan voetballen en kwam steeds gevaarlijker opzetten. Er zat nu meer ‘kampf” in het spel, en het was dan ook jammer dat Exstu uiteindelijk de 1 – 1 weggaf door een corner te contesteren bij de scheidsrechter i.p.v. zich te organiseren, zodat een KWB’er moederziel alleen aan de 2e paal de gelijkmaker kon binnenkoppen. In de slotfase werd over-en-weer nog stevig ingegrepen om het gelijkspel te consolideren: eerst Alex en nadien Kris moesten de “noodrem” hanteren om de KWB af te stoppen… Na de match vierden we nog Dries’ 37e en Didiers 42e verjaardag bij Vanessa. Proficiat aan allebei.

Exstu speelde met: (1e helft) Chris – Guy, Alex, Kris en Tommy – Stijn, Didier, Rupert en Dries – Gunnar en Gile
(2e helft) Chris – Didier, Hans (’60 Alex), Kris en Tommy – Stijn, Gunnar, Rupert en Dries – Lennart en Gile