Exstu – Borussia Maldegem : 4 – 5 (Doelpunten : Lukas 2, Jonas : 1, penalty : Soufian Was : ?)

Steven Maryns was in het land en kon nog eens de nostalgische Exstu-truitjes aantrekken ;-). Ook merci aan Steven en Jonas die nog eens konden depanneren.

Toen we buiten stonden te keuvelen vroeg ik zo eens wie de kleren meehad de vorige keer en Koen sloeg alle kleuren uit : hij had ze thuis vergeten… Er werd rondgebeld voor de reservekleren en die stonden blijkbaar bij Alex. Gelukkig want dat was niet zo ver en Lieven sprong in zijn auto om ze te gaan halen, waarvoor merci !!!

De match dan : veel animo aan de zijlijn waar de commentaren en drank rijkelijk vloeiden. Maar dit zette zich niet door op het veld want de match begon met een lange studieronde. De eerste kans was voor de Borussen en het was meteen prijs : 0 -1. Exstu kon niet achterblijven en de reactie van Exstu mocht er dan ook zijn : Sofiane bracht Lukas met een subtiel hakje in een schietkatoen, maar diens schot spatte uiteen op de deklat. Terug aan de overkant waar een Borus alleen op onze goalie mocht afgaan, maar hij besloot te slap en Chris redde. Toen Sofiane vanop links een voorzet richting doel stuurde kon Jonas doorkoppen en Lukas tikte binnen aan de verste paal : 1 – 1. Maldegem reageerde en na een vrijschop kon Chris de bal niet vasthouden en moest hij een fout maken op de aanvaller ; penalty en 1 – 2 voor de Borussen. Kort daarna moest Chris tot tweemaal toe de 2 – 3 verijdelen met een paar knappe reddingen. Exstu kwam terug aan aanvallen toe en Sofiane zette Lukas op weg naar doel : 2 – 2 met een knappe binnenschuiver. Maldegem reageerdeonmiddellijk : verre uittrap van hun keeper tot bij hun aanvaller, die alleen voor onze keeper de 2 – 3 scoorde. Maldegem scoorde nog een vierde goal voor de rust na een voorzet vanop links die binnengetikt wordt in de verste hoek : 2 – 4 en rust. Tijd voor appesientjes en enkele herschikkingen…

Na de rust ging de match goed over en weer : er waren kansen aan beide kanten. Maar het was Maldegem die zijn voorsprong kon uitdiepen nadat een voorzet vanop rechts doorschoot naar de verste paal waar de aanvaller – die verkeerd gedekt werd – kon binnentikken : 2 – 5. Reactie van Exstu : Sofiane zette Jonas op weg naar het doel, maar zijn schot ging voorlangs aan de verste paal. Terug een kans voor Jonas alleen op de keeper – na een doorsteekpas opnieuw van Sofiane – maar knappe redding van de keeper. Wiert kon in tweede instantie niet scoren, de bal werd er nipt overgetipt… Penalty voor Exstu ! Na een fout op Lukas konden we nog de 3 – 5 scoren ( Steven dacht ik ? ). Jonas kreeg nog een mooie kans alleen voor de kee^per en hij werkte mooi af over de keeper : 4 – 5. Verder dan de aansluitingstreffer kwamen we niet en we moeten het seizoen 2016 – 2017 met een zoveelste nederlaag. Volgende seizoen hopelijk beter…

Exstu speelde met : Chris – Lieven DM, Didier ( 35 ‘ Tom H ), Dries, Koen DB ( 35 ‘ Wiert ) – Lukas, Steven Maryns, Sofiane, Lode – Steven en Jonas.