Old Stars Kouter – Exstu : 2 – 4 (doelpunten: Rupert en Gile 3; was: Dries)

De revanche tegen de Old Stars Kouter kwam er, maar eerder nipt. Volgende week kan Exstu nog eens sparren tegen de KWB Laarne vooraleer het op zat. 23/4 naar Maldegem trekt voor “de match van het jaar”. Bij deze nog eens een warme oproep om jullie agenda voor die dag vrij te maken.

Door een interne vergissing bij de OS stonden hun spelers op de Blaarmeersen, terwijl Exstu wel op de afspraak was op de Kouterslag. Bovendien hadden de OS ook geen scheidsrechter voorzien, dus probeerde uw verslaggever de leemte in te vullen. Exstu ondervond al snel dat het switchen van een kunstgrasveld naar een hobbelig, kurkdroog zandveldje geen sinecure is. Alhoewel, de hobbels speelden ook de tegenstander parten: toen Rupert na 10′ vanop 15m aanlegde, misrekende de OS-keeper zich volledig in de stuit van de bal en stond het 0 – 1. Exstu ging voor meer, maar toen Guy zich verslikte in het uitvoetballen, lobde een OS’er de bal keurig over Chris in het Exstu-net: 1 – 1. Niet voor lang echter, want Gile nam een paar fasen later een flankvoorzet perfect op de borst aan en kegelde het ding in 1 tijd in de rechterwinkelhaak. Copy book, als u het mij vraagt. Toch bleef het opletten blazen achterin, want de Exstu-defensie had soms moeite met de balcontrole. Na de rust probeerde Exstu voor de 1 – 3 te gaan, en net toen de OS met nog slechts 9 man op het terrein stonden (2 geblesseerden, en geen vervangers), liet Exstu zich ringeloren: de plaatselijke kleerkast mocht zich vrij draaien in de 16 en de 2 – 2 in doel steken. Dat was echter zonder Gile gerekend, die terug was ingekomen voor Rupert. Hij nam een afvallende bal op de slof om nu de andere winkelhaak te doorpriemen: 2 – 3, en in de slotfase was hij bij een counter het snelst op de bal om voor een 2 – 4 eindscore te zorgen. Met 18 doelpunten staat Gile nu ook los op kop in de topschuttersstand.

Exstu speelde met : Chris – Guy, Kris, Alex (’35 Gunnar) en Tommy – Dries, Didier, Rupert (’50 Gile) en Koen – Gile (’35 Stijn) en Lennart