KWB Laarne/Kalken – Exstu : 3 – 4 (Doelpunten : Lukas, Steven, Rupert ( penalty ) en een own-goal).

Taaie ploeg, hard veld en terug een andere ploegopstelling aan onze zijde ( o.a. Sofiane zat vast in Antwerpen door een haperende auto ). Geen ideale combinatie dus voor een goede wedstrijd. In het begin zat alles goed op slot : weinig kansen en veel foute passen langs beide zijden. Tot Steven een bal recupereerde in de verdediging van de tegenstander en mooi aflegde naar Lukas die de 0 -1 binnenschoot. Maar de KWB was niet van slag en binnen de minuut kregen ze twee grote kansen op een voorzet vanop de flank : de kopballen gingen telkens net naast ons doel. Maar ze kregen vertrouwen en dat resulteerde in een goal door een afstandsschot vanop 25 m : 1 -1. Ons middenveld werd nu zoek gespeeld… tot Jonas en Steven een combinatie opzetten net voor de grote backlijn, Steven aan de haal en het stond door een vlam in de korte hoek 1 – 2. Exstu krabbelde nu langzaam recht : Steven kopte door naar Jonas die op zijn beurt zijn kans ging met een afstandsschot, maar ditmaal zonder succes… Kort daarop kreeg de KWB een open doelkans maar de bal ging voorlangs. Daar kwamen we goed weg. Lukas ontbond nog eens zijn duivels, zette voor naar Steven maar de bal werd door een KWB’er in eigen doel gedevieerd : 1 – 3. Een gevleide voorsprong om de rust in te gaan…

De tweede helft begon zoals de eerste : slordig voetbal met weinig diepgang en weinig uitgespeelde kansen. Ook de slechte verlichting deed daar geen goed aan, alhoewel de tegenstander daar wel een oplossing voor had : fluo-uitrusting ! Hans zei dat Exstu in het duister tastte, maar de fluo-mannetjes vonden elkaar wonderwel in de schemering. Exstu kreeg tot driemaal toe de kans om zijn voorsprong uit te diepen maar ze werden gemist. Langs de overkant kreeg de KWB uit het niets een penalty en de aansluitingstreffer was een feit : 2 – 3. Toch kreeg Exstu ook zijn kansen : een kopbal van Padu op voorzet van Lukas werd gered door de keeper. De KWB gaf echter niet af en kreeg tot tweemaal toe de kans om gelijk te maken. Aan de overkant kreeg Exstu nog een penalty na een vermeende handsbal ( botsbal tegen hand van een verdediger ). Rupert nam zijn verantwoordelijkheid op en zette de elfmeter feilloos om : 2 – 4. In de slotfase kon de KWB nog de aansluitingstreffer scoren : 3 – 4, maar verder dan dat kwamen ze niet.

Exstu speelde met : Chris – Didier, Lieven DM, Dries, Tommy ( 35 ‘ Padu ) – Rupert ( 55 ‘ Wiert ), Dimitri, Lukas, Jonas ( kameraad van Steven ) – Steven en Koen.