Olympiakos Burst – Exstu – 4 – 6 (Doelpunten : Steven 3, Lukas, Rupert, Sofiane Was : Lode)

Voor de verplaatsing naar Burst waren we uiteindelijk met 11 ( Filip en Padu moesten jammer genoeg nog afzeggen ). Tommy belde nog snel Steven op en die zijn voetbalteams stond klaar om ook af te zakken en mee te spelen ( waarvoor merci ). En dat hebben de OB geweten : toen hij na één minuut inviel kwam hij bijna direct in schietpositie : alleen op de keeper en mooi binnengeschoten onder de keeper : 0-1 na 2′ spelen. Ook OB was nu wakker en amper enkele minuten na ons openingsdoelpunt stonden de bordjes terug in evenwicht : een botsende bal van net buiten de grote backlijn : 1-1. De match begon aan een verschroeiend tempo : snelle combinatie’s en veel kansen : Wiert kon op voorzet van Lukas net niet afwerken. Maar daar kwam reeds de volgende kans voor ons : Sofiane past naar Lieven die vanop rechts voorzet naar Steven : korte draai en afwerken in de verste hoek : 1-2. Exstu was nu op stoom en na een mooi steekballetje van Tommy in de backlijn kon Steven alweer afwerken in het kleine gaatje die er was tussen keeper en paal : 1-3 en een zuivere hattrick van Steven !!! OB speelde nu iets meer naar voren en bij een scrimmage voor doel en een redding van Chris moest Tommy zich uiteindelijk voor de bal smijten en zo een gemaakt doelpunt vermijden. Bij een zoveelste aanval van Exstu kon Rupert mooi doorsteken naar Lukas op rechts die op zijn beurt precieze voorzet afleverde naar Sofiane, strak schot en het stond 1-4 !!! Uiteindelijk moesten we met 2-4 de rust in na een mooie actie van OB en dito schot in de verste hoek.

Na de rust, na de appelsientjes en na enkele herschikkingen ( Sofiane zakte naar de achterlinie in de plaats van Dries die op zijn beurt op de back speelde. Lode kwam zo het middenveld ). Chris moest een goede redding uit zijn mouw schudden op een vrijschop van OB : hij ranselde de bal van net onder de deklat in hoekschop. OB lukte dan toch de aansluiting : een afgeweken bal op de rug van Didier verdwijnt zo in doel : 3-4. We benutten in deze fase van de match de kansen niet en lieten zo OB terug in de match komen. Maar we hadden het begrepen : Sofiane paste naar Steven, die de keeper omspeelde en strak voorzette vanuit een scherpe hoek : Lukas legt de bal in het mandje en we staan terug twee doelpunten voor : 3-5. Toch gaven de OB’ers niet af en ze scoorden een prachtige goal op vrijschop : recht in de kruising en geen verhaal voor Chris : 4-5. Het laatste doelpunt van de avond was uiteindelijk voor ons : Lukas snoepte de bal af van een verdediger, zette door in de backlijn en legde terug op Rupert die beheerst afwerkte : 4-6 !!! Terug een doelpuntenfestival en naar ik meen de zevende !!! overwinning op rij voor ons : goe bezig mannen !!! Volgende week de achtste in Melle ?

Exstu speelde met : Chris – Didier, Roeland ( 35 ‘ Lode ), Dries, Tommy – Lieven DC, Sofiane, Rupert, Lukas – Wiert en Steven.