Red Stars – Exstu : 4 – 7 (Doelpunten Wiert, Paduino 2, Lukas 4 Was : Roeland)

14 !!! Spelers aan de aftrap nu vrijdag voor de traditionele match tegen de Red Stars. Het werd een fel bevochten zege waar sommige niet heelhuids uitkwamen : Dimitri, Wouter,…

Exstu zit direct goed in de match en zet de RS vast op hun eigen helft. Dit resulteert in een aantal grote kansen. De eerste kansen zijn voor Sofiane en Koen, maar het is slechts een opwarmertje voor wat komen zal… Filip steekt de bal door naar Lukas die zijn doelpoging tergend traag over de doellijn ziet hobbelen : 0 – 1. Vlak daarna krijgen de RS een hoekschop. De bal wordt hoog voor doel gebracht en Chris duwt de bal met een ongelukkige tussenkomst in eigen doel : 1 -1. Exstu is niet van slag en gaat op zijn elan verder. Filip steekt de bal mooi door naar Lukas die zijn linkerflank afloopt en strak voorbrengt naar de tweede paal waar Padu mooi binnen legt : 1 – 2. Lang kunnen we de voorsprong niet vasthouden want daar zijn de RS al met een volgende aanval doormidden. De RS zetten goed door, de bal wordt links opzij gelegd en de aanvaller kan mooi over Chris afwerken : 2 – 2. Vlak voor rust kan Lukas, op een gemeten doorsteekpas van Filip, de 2 – 3 scoren zodat we met een voorsprong de rust in kunnen.

Ondertussen is Rupert ook toegekomen en kunnen we drie wisselspelers inbrengen. Dimitri, die ook invalt, wordt bij zijn eerste balcontact direct getorpedeerd en moet na 30 seconden reeds gekwetst het veld verlaten. De dader mag blijven staan want de arbiter heeft geen kaarten bij 🙁 . Best dat Bart geen arbiter was of hij kreeg terecht donkerrood onder zijn neus ! Bij een van de eerste aanvallen van Exstu is het reeds prijs : Filip zet zich door op de linkerflank, geeft een gemeten voorzet naar Lukas die zijn derde van de avond kan scoren : 2 – 4. Toen dachten we dat de RS zouden kraken, maar niets was minder waar. De RS steken een tandje bij en slag om slag krijgen ze mooie doelkansen. De eerste poging wordt nog gemist voor een leeg doel, maar de volgende aanvallen zijn telkens prijs : 3 – 4 en 4 – 4 op korte tijd. Tussendoor moet Chris nog een aantal keer goed tussenbeide komen. Exstu schiet nu terug wakker… Wouter recupereert de bal goed op het middenveld, steekt mooi door naar de spurtende Lukas en dan weten we het al wanneer hij alleen voor de keeper komt : mooi links van de keeper afgewerkt en 4 – 5. De RS komen nu niet meer in beeld ( zij het wel met een aantal vuile fouten, tot frustratie van onze aanhang 😉 ). Wouter valt ook nog uit bij een versnelling ( hamstrings ), hopelijk valt het mee met de blessure. Bij een mooie kruispas van Lukas naar Rupert zet diezelfde Rupert voor naar Wiert die de keeper fusilleert : 4 – 6. De veer is nu gebroken bij de RS en op een hoekschop vanop rechts kan Padu de 4 – 7 binnentikken in het dak van het doel : 4 – 7. Harde match die we verdiend gewonnen hebben.

Exstu speelde met : Chris, Didier – Wouter – Roeland ( 35 ‘ Lieven DM ), Tommy ( 35 ‘ Roeland ) – Sofiane, Filip, Lukas, Koen DB ( 35 ‘ Rupert ) – Wiert en Padu.