Exstu – F.C. Poesele : 4 – 3 (Doelpunten : Dimitri, Steven 2 en Wiert Arbiter : Bart Was : Rupert)

Het werd een felbevochten partij voetbal met snedige aanvallen en dito tackles waarbij we op het einde toch de zege konden veilig stellen… Dit alles werd vastgelegd op foto door onze huisfotografe Evelien ( mijn dochter ), de fotoreportage volgt later nog… Mercikes Evelien ! Ook Alex en Thiemo waren als supporters aanwezig ;-).

Vanaf de eerste minuten zat Exstu onmiddellijk goed in de wedstrijd. Dat resulteerde na vijf minuten reeds in een goal ! Op een pas van Rupert kwam Dimitri plots alleen voor de keeper. Hij werkte beheerst af links van de keeper : 1-0. Nadien hield onze verdediging goed stand op het meestal steriele spel van Poesele. Hun laatste pas werd meestal gevat opgevangen door ons zodat het gevaar er niet uitkwam. Toch kwamen ze één keer door en stonden de bordjes meteen gelijk. Chris kwam uit op een doorsteekpas op de flank, aarzelde en de aanvaller krulde de bal langs Chris in de korte hoek : 1-1. We waren door die goal niet van slag en gingen op ons elan verder. Er werd op een snel tempo gespeeld langs beide kanten met afwisselend langs beide kanten mooie aanvallen. Bij een zoveelste aanval van ons stak Lukas mooi doormidden naar Wiert. Wiert pakte met een technisch hoogstandje uit en werkte mooi af naast de verbouwereerde keeper : 2-1. Toen Poesele wou uitverdedigen zetten we goed druk, Dimitri ging ervandoor met de bal en legde dan – niet egoïstisch – gepast af naar Steven die met een mooie schuiver de keeper geen kans liet : 3-1. Even later was het Steven-Thielemans show : hij zette zich sterk door in het midden en werkte dan prachtig af van net buiten de grote rechthoek : recht in de winkelhaak. De keeper verschroeide er zijn handschoenen aan en we stonden warempel 4-1 voor tegen een nochtans sterkte tegenstander. Poesele liet dit niet zomaar gebeuren en creëerde nog een aantal mooi uitgespeelde kansen. Maar we hielden stand en konden met 4 tegen 1 de rust in.

De tweede helft was minder van niveau en intensiteit langs beide kanten. Wat eigenlijk wel meer dan logisch was na zo een wervelende eerste helft. Poesele zette ons van in het begin van de tweede time vast op onze eigen speelhelft maar onze verdediging speelde, net als de rest van de ploeg, een beresterke wedstrijd. Chris moest goed plat op een schot vanuit de grote rechthoek, gevaar voorlopig geweken. Net toen we dachten dat de aanvalsgolven gingen liggen, viel er dan toch letterlijk een goal uit de lucht. Een aanvaller van Poesele kreeg op de rechterkant van de grote rechthoek te veel tijd en ruimte waardoor hij met een schot in het dak van het doel Chris verraste. Poesele voelde nu plots dat het toch nog zou kunnen en zettenu constant druk op onze verdediging. Op een vrijschop konden ze dan toch de aansluitingstreffer scoren maar verder kwamen ze niet en we hadden de felbevochten zege binnen. Proficiat mannen !!! Maar toeval is dit niet meer, want telkens ik kom supporteren kunnen jullie winnnen ;-)…wordt ongetwijfeld vervolgd…
Na de match was ik aangenaam verrast van de roeiclub : mooie locatie, rustig en goed bereikbaar voor mij. Voor herhaling vatbaar :-).

Exstu speelde met : Chris – Dries, Lieven DM, Tom VH, Tommy – Dimitri, Lieven DC, Rupert ( 70 ‘ Wiert ), Lukas – Wiert ( 35 ‘ Padu ) en Steven