Exstu – Safarkes Wachtebeke : 2 – 4 (doelpunten: Lennart; was : Wiert)

Exstu mocht Gile en Lennart nog eens verwelkomen, die zo vriendelijk waren om ons uit de acute spelersnood te helpen. We hadden zelfs een reservespeler (Tommy) op de bank ! De goede vooruitzichten werden echter meteen onderuitgehaald toen Chris kort na de aftrap een terugspeelbal kreeg, z’n controle rateerde, en van pure consternatie niet meer reageerde toen een Safarke hem de bal ontfutselde en die in de verste hoek schoof : 0 – 1. Jelle had vrijwel meteen de 1 – 1 aan de voet, maar hij besloot te zwak. Na zo’n 10 minuten kon Wiert zich centraal eens doorzetten, maar zijn poging was … te centraal. Even later viel onze goleador zelfs uit met een enkelblessure, en kwam Tommy in de ploeg. Exstu bleef jagen op de gelijkmaker, maar Lennart besloot voorlangs, en vervolgens lieten ook Dries (kopbal op de keeper) en Rupert (rebound over de lat getild) een dubbele kans liggen. Het spel van Exstu miste overleg, en Exstu ondervond ook dat de Safarkes al een generatiewissel achter de rug hadden : jonger, gretiger en agressiever in de duels (soms té). Na een half gelukte 1-2 met Lennart kon Sofian nog eens aanleggen, maar hij kon z’n poging niet genoeg plaatsen. Net voor de rust viel de gelijkmaker dan toch : steal van Tommy, cross naar Gile die aan de 2e paal op de keeper besloot, maar de rebound via een tussenstation toch bij Lennart kreeg aan de 1e paal, en die had de bal maar voor het inleggen : 1 – 1.
De 2e helft begon zoals de 1e : met een knullig tegendoelpunt. Chris moest ontzetten, maar knalde pardoes tegen de knikker van een aanstormende spits. De bal kwam in de verkeerde voeten terecht (uiteraard), en meteen stond het 1 – 2. Pech. Onze goalie moest de tegenslag even doorslikken, mispakte zich bijna aan een volgend schot en zag tot overmaat van ramp hoe de eruit resulterende corner eerst nog van de lijn werd gehaald, maar nadien in het geharrewar in doel werd gewerkt : 1 – 3. Exstu in de touwen. Het liet zich te makkelijk op buitenspel betrappen, liep teveel met de bal en wachtte te lang met de pas, nét nu we eens wat snelheid in de ploeg hadden .. Chris pareerde achtereenvolgens nog met de voet en de hand 2 pogingen om de 1 – 4 te maken. Jelle kreeg nog 2 kansen, maar besloot telkens voorlangs. Gile kopte een doorschietende bal in de handen v/d keeper, en aan de overkant moest Chris eerst nog een vrije trap over de lat duwen, om wat later lijdzaam te moeten toekijken hoe een Safarke een flankvoorzet in de draai knap inschoot : 1 – 4. Chris moest zelfs nog de 1 – 5 uit de voeten v/e Safarke halen. Exstu had echter z’n mooiste actie voor het slot bewaard : Lieven DM haalde een doorgebroken tegenstander op snelheid terug, draaide mooi weg van z’n man, bracht de tegenaanval op gang, die via Gile en een 1-2 met Dries, voor doel werd gebracht waar Lennart opnieuw kon intikken aan de 2e paal : 2 – 4. We hadden te weinig dergelijke acties gezien.
Besluit : onze moyenne (aantal tegendoelpunten) gaat erop vooruit 😊, maar een pluim voor de vooruitgang van Lieven DM : steeds beter in de verdediging !

Exstu speelde met : Chris – Roeland, Dries, Guy, Lieven DM – Gile, Rupert, Sofian en Jelle – Wiert (20’ Tommy) en Lennart