Exstu – Klein Verschil : 5 – 7 (Doelpunten : Wiert 2, Filip, Wouter, Sofiane)

Tien voor acht en we staan met tien man op het veld: Dries komt niet en Filip is nog volop aan het werk. Sofiane heeft 2 vrienden/supporters meegebracht en een van hen, met name Junus, is bereid ons te depanneren. Scheids Bart toont begrip en houdt nog 5 minuten zijn fluitje in zijn borstzak … Het wordt een onwezenlijke eerste helft, Exstudiantes onwaardig: geen duel wordt gewonnen, geen dribbel lukt, geen pas komt terecht, misverstanden stapelen zich op. Daar sta ik dan alleen aan de zijlijn, ik weet niet wat ik zie … De bal geraakt nauwelijks op de helft van de tegenstander, na 10 minuten valt de eerste goal, ik noteer dat maar 2 minuten later alweer prijs. Bij 0-3 geef ik het op om op te schrijven. Bij de rust staat het 0-6 …
Totale verslagenheid en verwarring tijdens de rust. Ook geen water voor de tegenstanders, ik geef hen dan maar de helft van de appelsienen. Het valt mij moeilijk om aanmoedigende woorden te vinden, ik lees een soort schaamte op de gezichten maar speur terzelfdertijd een wil tot eerherstel. We gaan terug het veld op met de gedachte ‘we vergeten die eerste helft en we starten alsof het 0-0 is’
De eerste 5 minuten zijn meteen voor ons. Het begint te lukken, Exstu herontdekt zichzelf. En daar staat plots Filip in voetbalplunje. Guy komt naar de zijlijn en Didier wordt laatste man. Exstu trekt het spel naar zich toe, begint duels te winnen. Enkele mooie combinaties geven een nieuwe impuls. En zowaar knalt Wouter het eerste doelpunt tegen de netten. Vijf minuten later weer prijs met een strak afstandsshot van Filip. Dan is het de beurt aan Wiert met 2 knappe goals en in de laatste minuut maakt Sofiane het vijfde doelpunt voor een herboren Exstu. Intussen hebben we wel een tegendoelpunt moeten slikken ondanks de knappe redding van gelegenheidsdoelman Stijn.
Weer lachende gezichten in de kleedkamer. En de uitslag? Iedereen heeft het over de 5-1 natuurlijk. Heeft die eerste helft wel echt plaats gehad? De guitige Exstu-stemming is terug. Bart geraakt zijn Gin vlot kwijt…

Speelden mee: Stijn, Roeland, Guy (Filip), Lieven dm, Jelle, Didier, Wouter, Lieven dc, Sofiane, Wiert, Junus