Exstu – VC Vitalicio : 1 – 1 (doelpunt: Filip, was: Jan)

Vitalicio pakte meteen uit met tiki-taka, maar Exstu liet zich niet afbluffen : een “steal” van Filip, en de bal mooi rechts om de keeper heen gekruld : 1 – 0. Aan de overkant moest Chris zich tot het uiterste rekken op een omhoog krullende bal, maar even later was de 1 – 1 al een feit : een doorbraak op rechts, en voor de uitgekomen Chris opzij gelegd : de Vitalicio-spits zat met z’n tip, tussen 2 Exstu-verdedigers in, eerst bij de bal en … doelpunt. Exstu liet zich echter niet overrompelen, en Wiert had 2 kansen : een gelegenheid om over de keeper te lobben belandde in diens handen, en een kans aan de 2e paal werd op de keeper gemikt ipv tussen diens benen. Vitalicio voerde de druk op, en Exstu kreeg het moeilijk. Gelukkig liet Vitalicio een huizenhoge kans liggen, en haalde Exstu de rust met een 1 – 1 stand. Na de rust, en de appelsientjes-van-Kris (waarvoor dank !), moest Chris meteen bij de pinken zijn om de 1 – 2 te verijdelen. Exstu bleef evenwel goed meevoetballen, tot Vitalicio gaandeweg weer kwam aandringen, en Exstu er niet echt meer uitkwam .. tot het in het slotkwartier weer opdook met een paar prima kansen op rij: een vrije trap werd door de bezoekende keeper gepareerd in de voeten van Sofian, die van dichtbij over mikte – een unieke kans. Even later kopte opnieuw Sofian een corner voorlangs, en zag Filip een pegel nog net uit de winkelhaak gehaald. Tot slot probeerde Filip nog eens een bal in de winkelhaak te draaien, maar z’n poging ging nipt over. Vitalicio probeerde te repliceren, maar de beste kans was nog voor Exstu : op een counter kon Wiert Roeland aanspelen op rechts, die weliswaar vanuit een schuine hoek in het lege doel kon schuiven, maar z’n poging ging nipt over. Jammer, maar Exstu mocht opnieuw terugblikken op een prima prestatie tegen een goed voetballende tegenstander.

Exstu speelde met: Chris – Roeland, Lieven DM (’35 Wouter), Didier en Tommy – Dries, Sofian, Filip en Jan – Wiert en Rupert