Exstu – Red Stars : 2 – 6 (Doelpunten : Wiert en Lode)

Doordat Tommy en Filip op het laatst nog moesten afzeggen begonnen we met net 11 aan de aftrap. Vanaf de eerste minuut nam de RS de wedstrijd in handen en werden we terug gedrukt op onze eigen helft zonder echt uitgespeelde kansen want onze verdediging hield goed stand op al dat aanvalsgeweld. Toen sloeg het noodlot toe wanneer Thiemo uitviel. Aan de zijkant werd het al snel duidelijk dat het om een ernstige blessure ging…pfff. We wensen Thiemo dan ook een spoedig herstel toe en hopelijk zien we hem vlug terug op het veld. Een speler van de RS was zo vriendelijk om met ons mee te spelen zodat we terug met 11 op het veld stonden. We begonnen na de eerste aanvalsgolf van de RS meer en meer kansen te creeëren en toen Wiert de bal toegespeeld kreeg in ‘t midden voor doel kon hij mooi over de keeper afwerken : 1 – 0. Maar de RS waren niet aangeslagen en begonnen terug hun aanvalsspel op te drijven. Na een fout op de rechterflank konden de RS een vrijschop voor doel zwieren. In het pak werd de bal naast Chris in doel gedevieerd : 1 – 1. Op een copie-voorzet van de RS belandde de bal terug in doel en stonden we plots op achterstand : 1 – 2. Voor de rust konden we geen vuist meer maken en de wedstrijd sleepte zich naar de rust.

De tweede helft begon direct met een cadeau van de tegenstander, maar Wiert kon de aangeboden kans niet verzilveren : de bal hobbelde rechts buiten doel, aan de verkeerde kant van de paal. Een mooi uitgespeelde kans en dito voorzet van Lode kon Koen niet in het lege doel binnen leggen : te hard en op de deklat. We kregen nu kans na kans en de RS kwamen niet meer aan aanvallen toe, op enkele hoekschoppen na. Maar voorlopig konden we de aangeboden cadeau’s niet uitpakken, de strik was te hard geknoopt. Tot Didier met een mooie doorsteekpas Lode richting doel stuurde. Lode zette door en al struikelend kon hij de bal in drie keer voorbij de keeper in de korte hoek wurmen. De bordjes stonden terug gelijk : 2 -2. Wat daarna gebeurde was aan het onwaarschijnlijke grenzende : na een penalty voor de RS ( 2 – 3 ) zakten we als een pudding in elkaar. We incasseerden nog drie tegendoelpunten, o.a. nog een penalty, en verloren zo de match met 2 – 6. Op 15 minuten tijd kregen we 4 doelpunten tegen… geen goede generale repetitie voor komende zaterdag.

Exstu speelde met : Chris – Guy, Roeland, Dries, Lieven DM – Didier, Lode, Lieven DC, Koen DB – Thiemo ( 20 ‘ RS ) en Wiert.