Exstu – Old Stars Kouter : 3 – 2 (Doelpunten : Dries, Wiert en Koen DB Was : Tommy)

Met een nieuwkomer Sofian ( kennis van Thiemo op de fitness ) op het middenveld, duidelijk een aanwinst, begon Exstu aan de derde match van het prille seizoen. Wouter moest al vlug het veld verlaten wegens draaiingen, hopelijk is het vlug beter ! In het begin was er veel middenveldspel zonder echt gevaar langs beide kanten. Op een aanval van Exstu ging Thiemo door op links. Hij stak door naar Koen in grote backlijn die zijn tegenstander ontweek en heel mooi in de draai de keeper verschalkte in de verste hoek. Prachtig doelpunt en Exstu 1 – 0 voor. De OSK ging direct op zoek naar de gelijkmaker en Chris moest redding brengen op een doorgebroken OSK’er. Chris ging gevat plat in de voeten en gevaar geweken. Bij een hoekschop van OSK stonden de bordjes plots gelijk toen Guy zijn broer verschalkte met een verrassende intipper : 1 – 1. Exstu moest efkes bekomen van die opdoffer, maar toen Thiemo een strak schot richting doel stuurde, kon de keeper met veel moeite redden. Hij loste de bal maar Rupert kon net niet profiteren van de geloste bal. De match verwaterde wat met veel lange ballen naar voren langs de kant van OSK. Exstu creëerde iets meer doelgevaar via de flank en een aantal doorsteekpassen naar Koen, maar de verdediging van OSK bleef alert. Op een doorbraak van OSK door de verdediging kon Chris in eerste instantie nog redding brengen, maar de afvallende bal werd binnengetikt : 1 – 2. Zo kon OSK met een voorsprong de rust in… en konden wij wat bijsturen.

Exstu voerde drie wissels door maar in het begin van de tweede helft was er weinig gevaar van weerskanten uit. Op een goeie strakke voorzet van Wiert ( een bal die bij hem terugkomt na een hoekschop ) richting de tweede paal, kon Dries de afvallende bal gekruist binnen rammen in de verste hoek : 2 – 2. Exstu ging nu volop voor de overwinning met veel kansen. Een goeie actie en dito schot buitenkant rechts van Koen op de rechterflank belandde bijna in de winkelhaak, maar via de paal belandde de bal terug in het spel. Jammer…mooie actie… Ook een poging van Tommy door het centrum verdiende beter, maar de verdediger lag nog net in de weg. Exstu kwam nu onder stoom. Thiemo en Jan hun doelpogingen belandden allebei nog op de deklat, het zat niet mee op dit moment. Maar toen moest Wiert nog eens ontploffen : op een doorsteekpass van Lode op links kon Wiert alleen op de keeper af stormen. Hij wachtte heel goed en kon zo ( als in de minivoetbal zei hij zelf ) mooi de bal rechts van de reeds vallende keeper steken : 3 – 2 voor Exstu. Direct na de aftrap floot Bart dan ook af, het was dus echt in de slotseconden dat we verdiend afstand konden nemen van de ‘ Young ‘ Stars ! Een deugddoende zege dat smaakt naar meer…

Exstu speelde met : Chris – Guy ( 35 ‘ Jan ), Dries, Lieven DM, Tommy – Didier, Sofian, Rupert ( 35 ‘ Wiert ), Wouter ( 10 ‘ Lode ), Thiemo en Koen DB
Lieven DC kwam nog toe in het begin van de tweede helft en wisselde in de tweede helft nog met Lode