Exstu – De Grote Avond : 5 – 7 (Doelpunten : Rupert 2, Steven 3 Was : Wouter)

Voor de match had Tommy voor twee versterkingen gezorgd : zijn zoon Dieter en een collega Steven. Beiden bedankt om ons elftal te versterken. Dieter bleek over een enorme snelheid te beschikken toen hij de flank een paar keer afliep. Steven was een echte goalgetter met drie ! doelpunten in zijn debuut. Jammer genoeg zal het bij die ene keer blijven.

Donkere wolken pakten zich samen boven de Blaarmeersen ( een voorteken voor wat komen zou ???? ) en de regen bleef dan ook niet lang achterwege. De malse regen inspireerde vooral DGA tot wervelend voetbal in het begin van de match. Na een aantal verwittigingen werd een DGA’er niet aangevallen op een pass centraal door de verdediging. Hij kon met een strak schot net onder de deklat de 0 – 1 scoren. We waren net als vorige week aangewezen op achtervolgen. Na een tijdje herstelden we het evenwicht en toen Rupert een gekruist schot vanuit de tweede lijn afvuurde naar doel, verdween de bal in doel aan de verste paal. Een mooie plaatsbal in de linkerhoek, niet te pakken door de keeper. Toen op een doorbraak van Exstu de keeper van de tegenpartij de bal met de hand beroerde buiten de backlijn kregen we een vrijschop op een mooie plaats net buiten de backlijn. De keeper moest een tijdje naar de kant met geel en de stand-in keeper kon het harde gekrulde schot van Steven niet uit doel weren en we stonden voor : 2 – 1. Bij een zoveelste hoekschop van DGA kopte een tegenstander boven iedereen uit de 2 – 2 in de verste hoek. DGA kreeg terug moed en de ene kans na de andere volgde zich op, maar het was gelukkig steeds net niet… Rust en de kopjes terug op lijn krijgen is de boodschap want ” Zo kunnen we die match nooit winnen” werd reeds geopperd…

Bij aanvang van de tweede helft zagen we bij DGA een mistasten in de verdediging en Steven ging er met de bal vandoor. Hij werkte mooi buitenkant links af naast de keeper en zo stond het vlug 3 – 2. DGA bleef er echter in geloven en een paar minuten later stond het reeds 3 – 3 na een zoveelste gevaarlijke hoekschop. We hadden duidelijk geen antwoord op de torens van de tegenstander. Toen de verdedigers van DGA terug panikeerden kon Steven terug alleen op de keeper af, maar hij krulde de bal te fel en verdween aan de verkeerde kant van de paal buiten. Dit was het sein voor Rupert om nog eens een doelgericht schot af te vuren vanop 20 meter. Zijn schot verdween boven de keeper in doel en we stonden terug voor : 4 – 3. Lang konden we niet genieten van de voorsprong want op een vrijschop van DGA legde men de bal lateraal klaar voor een schot en de bal verdween ook boven Chris in doel : 4 – 4. Het spel ging nu snel over en weer. Er volgde een goede poging van Rupert toen Wiert mooi terug legde op Rupert, maar de keeper redde in linker benedenhoek. Bij een volgende hoekschop van DGA was het terug ‘code rood ‘… en terecht want door een copy-doelpunt stonden voor : 4 – 5. Exstu begon nu toch te kraken in zijn voegen want het was geleden van in het begin van de wedstrijd dat we op achterstand stonden. Maar Exstu rechtte voor de zoveelste keer in de match zijn rug en Steven zette de bordjes terug in evenwicht toen hij door de verdediging glipte en mooi afwerkte onder de keeper : 5 – 5. Toen hadden we nog efkes hoop, maar met nog twee doelpunten stelde DGA zijn overwinning veilig : een gekruist schot in de verste hoek en na een dribbel in de backlijn gevolgd door een schot in de korte hoek : 5 – 7 na een turbulente match met veel slordigheden langs beide kanten. Langs onze kant kunnen we ons herpakken nu vrijdag tegen De Red Stars, terug een stevige tegenstander… We slikten al 11 tegendoelpunten in twee matchen, volgende week hoop ik op een clean sheet ;-).

Tijdens de derde helft deelde ik de bestelde chocolaatjes en koeken uit. BEDANKT AAN IEDEREEN van iedereen die met MS te maken heeft !!!!

Exstu speelde met : Chris – Didier ( 35′ Dieter ), Guy, Dries, Tommy ( 35′ Lieven DM ) – Stijn ( 35’ Thiemo ), Wouter, Rupert, Koen DB – Wiert en Steven.