Vet. Aalter – Exstu : 4 – 2 (Doelpunten : Rupert en Roeland)

Toen we het veld betraden werd het al snel duidelijk dat het geen ideale grasmat was ; droog en hard. Toen Tommy ook nog moest afbellen wegens fileleed in Brussel moesten we met net 11 spelers starten. Aalter begon met zijn verjongde aanvalslinie goed aan de match en speelde ons een beetje zoek. We kregen geen grip op de match en toen een doorsteekpas in het centrum van onze verdediging werd gemist, kon de aanvaller alleen op Chris af. Met een droge tipper in de linkerbovenhoek werd het al snel 1 – 0. Aalter zette door en bij een aanval vanop links werd een kopbal in hoekschop gedevieerd door Chris. Uit de daarop volgende hoekschop klom een Aalterse speler aan de tweede paal boven iedereen uit en kon zo de 2 – 0 binnen koppen. Exstu kwam nu toch wat meer in de match en op een hard schot van Filip was niemand gevolgd om de geloste bal binnen te tikken. Op het moment dat we meer dreiging kregen van onze kant werden we koud gepakt op een counter : 3 – 0. Op de bank begonnen Hans en ik al te vrezen voor een afslachting want Aalter bleef maar komen. Chris moest goed plat op een schot vanuit de tweede lijn richting verste hoek. Maar net voor de rust kon Rupert met een schot vanop 20 meter milderen tot 3 – 1. Dit gaf ons toch wat moed en zo gingen we de rust in…

Na de appelsientjes en enkele herschikkingen in de ploeg kwamen we beter uit de startblokken. Maar het bleef bij steriele druk zonder echt grote kansen te creëren. Toen Filip doorzette op rechts kwam zijn voorzet net niet tot bij Rupert en Aalter ontzette in hoekschop. Het ging nu snel over en weer. Bij een aanval van Aalter vanop links schoot de bal voorbij iedereen door tot bij een vrijstaande aanvaller die de bal binnen tikt : 4 – 1. Exstu kwam vanaf toen meer in het spel voor omdat Aalter wat terug plooide. Rupert zijn schot vanuit de tweede lijn week af en ging over doel in hoekschop. Nu was het weer aan de overkant groot alarm : een schot vanop de backlijn spat uiteen op de deklat, daar komen we goed weg. Uit de daaropvolgende aanval van Exstu kwam Roeland via een doorsteekpas alleen voor de keeper. Roeland werkte beheerst af in de linkerhoek en ipv 5 – 1 staat het 4 – 2. Exstu drukt nu door : Roeland zet voor maar Koen kon de bal niet onder controle krijgen en weg kans. Bij een volgende rush van Roeland legt hij mooi terug naar de opkomende Wouter die de bal rechtstreeks op de slof neemt. Maar de keeper redt onorthodox en zo was het over en out. Nu vrijdag beter…

Exstu speelde met : Chris – Wouter, Didier, Guy, Dries – Roeland, Filip, Rupert, Jan – Thiemo en Koen ( opstelling tweede helft ).