Red Stars – Exstu : 5 – 3 (doelpunten : Filip, Lennart en Kris; was : Hans)

Deze keer geen zegebulletin : Exstu moest de duimen leggen voor een jongere, fittere en scherpere tegenstander, na nochtans een sterk begin. Herpakken we ons tegen ‘t Klein Verschil ?

Exstu begon overtuigend aan het treffen tegen de Red Stars en kwam verdiend op voorsprong via Filip die eerst Gile een kans aanbod, en vervolgens de afvallende bal vanuit een scherpe hoek inschoot (0 – 1). Toen echter de scheids geen buitenspel floot op een aanval van de Red Stars, bleef de voltallige Exstu-defence staan. Chris kon de aanval eerst nog weren, maar was het haasje bij de rebound (1 – 1). Lennart poeierde de Exstu-frustratie van zich af met een bom vanop rechts en bracht Exstu zo weer voor (1 – 2). Ook Gile wurmde zich nog eens voorbij alles & iedereen, maar schoof de bal voorbij het lege doel… Verderop in de 2e helft kreeg Exstu een vrije trap links voor doel en Kris krulde de bal keurig rond de muur in de kortste hoek (1 – 3). Exstu leek de wedstrijd op zak te hebben, maar kreeg nog voor rust een penalty tegen na een haakfout van Kris. Chris pareerde, maar werd andermaal in de steek gelaten op de rebound (2 – 3). Na de rust kwamen de Red Stars sterk opzetten. Een verre flankvoorzet waaide tegen de verste paal binnen en zo stond het weer gelijk : 3 – 3. Exstu probeerde nog even de bakens te verzetten en Lieven besloot een mooie aanval op de keeper. De Red Youngsters bleven echter pompen en Exstu bezweek – duels werden verloren, de passing werd slordig, etc. Bij een volgende aanvalsgolf werd een RS-speler centraal vrij gelaten, en die kopte de 4 – 3 op het bord. Toen een vrije trap voor de Stars (naar het voorbeeld van Kris) rond de muur werd geschoten, stond het zelfs 5 – 3. Even nog vocht Exstu terug : Stijn besloot nipt voorlangs en Filip kopte nog eens over, helaas zonder resultaat. Bekomen dan maar bij Vanessa, waar Kris en Stijn trakteerden voor hun verjaardag en dus ook 3 beezen in ontvangst mochten nemen van onze schattige gastvrouwe. Wie verjaart volgende week ?

Exstu speelde met : Chris – Didier, Kris, Gunnar en Guy – Stijn, Geert Vdh (’35 Rupert), Filip en Dries (’35 Lieven) – Gile en Lennart