Exstu – Gildeshotters : 1 – 0 (doelpunt & was: Gile)

Het werd een fel bevochten, nipte, maar verdiende overwinning afgelopen vrijdag tegen de Gildeshotters. Trekken we volgende week de lijn door tegen Lekkerbek ? We spelen opnieuw op de Blaarmeersen.

De Gildeshotters namen de openingsfase voor hun rekening en dreigden 2x met een kopbal op doel. Langer dan 10′ kregen ze echter niet van Exstu, dat het initiatief overnam en dreigde via Geert Vdh en Stijn. Gile kreeg de beste kans, maar hij mikte voorlangs. De wedstrijd ging levendig op en af en De Gildeshotters toonden zich een moeilijk te manoevreren tegenstander met veel duelkracht. Na de rust (en de nodige wissels) was Exstu dominant met een sterke centrale as Geert / Filip en goed voetbal van achteren uit, maar de kansen bleven schaars. Het was wachten tot in de slotfase op Gile – die terug was ingekomen – om met een onverhoedse zwieper vanop rechts de Gilde-keeper te grazen te nemen. Meteen de beslissing, want De Gilde bleek niet echt meer bij machte om terug te komen. Een nipte, maar mooie overwinning.

Exstu speelde met : Chris – Guy, Gunnar, Alex (35′ Hans) en Tommy (25′ Kris) – Dries, Geert Vdh (60′ Rupert), Filip en Stijn – Gile (35′ Lennart) en Wiert (60′ Gile)