Exstu – VTB Laarne : 9 – 2 (Doelpunten : 1 own-goal, Lukas 5, Filip 1, Dries 1, Rupert 1 Was : Rupert)

Het werd terug een monsterscore, nu tegen de VTB van Laarne, die de kelk tot de bodem moest ledigen… Met Lukas in de spits en nog eens ons vertrouwde verdediging begon Exstu nochthans vrij terughoudend aan de match. De eerste dreiging kwam van Thiemo op een doorsteekpas van Lukas, maar hij besloot over doel. Toen Thiemo alleen op de keeper afging, hem omzeilde en op doel besloot, werd die nog gered op de doellijn. In tweede instantie kwam de bal bij Rupert terecht, maar zijn doelpoging week af op een verdediger en rolde naast doel. Toch was het opletten voor de counters van de VTB. Op een van die counters kon een VTB’er alleen op Chris af, maar hij besloot naast en gevaar geweken…Op een doorsteekpas van Tommy ( volgens Filip 😉 ) kon Lukas afstormen op de keeper. Hij schoof de bal mooi onder de keeper door en het stond 1 – 0. De VTB reageerde vrijwel onmiddellijk maar een lob over Chris ging net naast doel. Exstu was nu helemaal op toeren en na een mooie aanval vanop rechts kwam het volgende doelgevaar ; Thiemo zette een mooie aanval op vanop rechts, zette voor en Lukas tikte mooi binnen aan de eerste paal : 2 – 0. Exstu drukte door en bij een voorzet van Gerard devieerde een VTB’er de bal via de paal buiten. Rust…

Filip was tijdens de eerste helft gearriveerd en verving Thiemo in de tweede helft. Filip moest blijkbaar nog een beetje acclimatiseren want na een misverstand kreeg een VTB’er vrije baan richting Chris. Hij omzeilde onze keeper en kon binnenschuiven : 2 – 1. En dit allemaal in de eerste minuut ! Kort daarna devieerde de keeper van de VTB een corner van Rupert op de doelpaal. Exstu kwam nu onder stoom en op een mooie doorsteekpas van Stijn kon Lukas terug alleen op de keeper af. Niemand kon hem nog bijbenen en hij schoot de bal mooi in de korte hoek : 3 – 1. En toch kon de VTB nog eens de aansluitingstreffer scoren op een corner. De bal kwam aan de rand van de backlijn bij een VTB’er terecht en die besloot hard op doel. De bal vloog door het pak heen en Lieven kon het harde schot niet meer afweren en verdween via zijn been in doel : 3 – 2. Toen Tommy de bal recupereerde op het middenveld en doorstak naar Filip, kon die met een gemeten voorzet Lukas alleen voor de keeper brengen. En dan weet je het wel al : 4 – 2. Na een solo-actie van Gerard vanop de linkerkant zette hij voor, maar een VTB’er devieerde de bal in eigen doel : owngoal en 5 – 2. De mooiste goal van de avond kwam van Lukas die de bal vanuit de tweede lijn richting winkelhaak stuurde ; de keeper stond erbij en keek ernaar : 6 – 2. Zijn vijfde !!! doelpunt van de avond. De VTB’ers waren nu een vogel voor de kat en kwamen niet meer over de middenlijn. Exstu bleef er voor gaan en op een corner van Rupert kon Dries volledig vrijstaand ( na de ‘ Kate Ryan-zwengel ‘ ) binnen koppen : 7 – 2. Dries wou nog een tweede keer scoren, deed dit ook in een harrewar voor doel, maar de goal werd afgekeurd na een duwfout… Toch kwamen de VTB’ers nog dicht bij een derde goal nadat een schot vanop rechts uiteenspatte op de bovenkant van de kruising. Na een gemeten kruispas van Stijn in de voeten van Rupert, kon Rupert mooi tegenvoets afwerken in de rechtse benedenhoek : 8 – 2. In de laatste minuut kwam Exstu nog eens opzetten via Roeland : zijn voorzet belandde bij Filip, die mooi gekruist kon binnen koppen : 9 – 2. Het was een goede match van Exstu en een aangenaam kijkstuk vanop de zijlijn. Houden zo mannen !!!

Eerste helft : Chris – Guy, Dries, Tommy, Roeland – Gerard, Lieven, Stijn, Rupert – Thiemo, Lukas
Tweede helft : Chris – Guy, Dries, Tommy, Roeland – Gerard, Lieven, Stijn, Rupert – Filip, Lukas