Exstu – FC Wanhoop : 2 – 4 (Doelpunten : Lukas 2 Was : Dries)

Het werd al vlug pijnlijk toen we na drie minuten reeds 0 – 1 in het krijt stonden… Na slap uitverdedigen kwam de bal op links terug in de voeten van de tegenstander. Die twijfelde niet en besloot in de verste hoek… Iedereen nu wel wakker geschud en Exstu krabbelde langzaam recht. Na een ‘ Alderweireldt ‘crosspass van Stijn vanop links naar Lukas aan de overkant kon diezelfde Lukas doorzetten vanop rechts en mooi overhoeks binnenschieten. Het was de eerste echte dreiging van Exstu in de match en direct bingo… Na een dribbel in onze grote rechthoek moest Chris een knappe redding uit zijn mouw schudden om ons terug van een achterstand te behoeden. De meeste kansen waren nu voor ons. Stijn kreeg een open kans, na een afgeweerd schot van Wiert, maar hij besloot te slap. Op voorzet van Thiemo werd de kans te flauw ingekopt door Dries en kon de keeper redding brengen. Op hoekschop kon Lukas mooi achteruit leggen naar Roeland, die zijn doelgericht schot afgeweerd zag door een tegenstander. Uit de daaruit volgende hoekschop van Wiert kon Lukas mooi binnen deviëren : 2 – 1. Rust

Na de rust kwam Exstu beter uit de startblokken en nam direct de match in handen. Lukas zette goed door op rechts en op de daaruit volgende voorzet besloot Thiemo goed richting doel. Maar hij zag zijn schot afgeweerd door een tegenstander. Toch was FC Wanhoop ook gevaarlijk want bij een zoveelste uitbraak zagen we een schot vanuit de tweede lijn uiteenspatten op de doelpaal. Toen Filip een plaatsbal vanop links verstuurde richting verste hoek kon de keeper nog net redding brengen met de vingertoppen… We verzuimden om de 3 – 1 te scoren en zo de match definitief in handen te nemen. En zoals de voetbalwet dan dicteert,krijgt men meestal het deksel op de neus… Het werd 2 – 2, 2 – 3 en zelfs 2 – 4 nadat we ons achteraan telkens lieten aftroeven… Jammer dat we de 3 -1 niet konden scoren na de vele kansen. Toen hadden we waarschijnlijk een ander spelbeeld gekregen. Maar ‘als’ en ‘net niet’ tellen niet mee in het voetbalspel !

Op naar volgende week en dan zetten we onze slechte start van 2016 om in een overwinning…

Exstu speelde met : Chris – Guy, Dries, Lieven DM, Tommy – Lukas, Roeland ( 35′ Filip ), Thiemo, Stijn – Wiert en Tom VH.