Exstu – Old Stars Kouter : 7 – 0 (Doelpunten : Rupert 3, Lukas 2, Dimitri 2

Het was vrijdagavond schitterend voetbalweertje en iedereen had er zin in, de jonge ‘ Old Stars ‘ werden op bepaalde momenten van het kastje naar de muur gespeeld. Het werd dan ook een ruime overwinning met veel mooie doelpunten.

De eerste helft begon redelijk aarzelend met veel middenveldvoetbal en weinig doelgevaar. Tot Filip vanop zijn eigen linkerhelft een splijtende pass verstuurde naar rechts vooraan in de loop van Lukas. Lukas twijfelde geen moment, zette zijn turbo aan en schoof mooi onder de keeper in doel : 1 – 0. Toen Wiert door de buitenspelval glipte en alleen op de keeper afging, besloot hij over doel. Op een volgende aanval vanop rechts kopte Rupert, na een mooie voorzet, krachtig binnen in de linkerbenedenhoek : 2 – 0. De meegereisde supporterkes ( Rupert zijn kindjes ) gingen voor de eerste keer uit de bol ;-). Het was al Exstu wat de klok sloeg. Maar op een zeldzame uitval van de OS kregen ze een vrijschop voor de grote backlijn. Die werd goed aangesneden en de kopbal van OS’er dreigde in doel te vallen, maar Chris schudde nog een karpersprong uit zijn mouwen en tikte de bal tegen de deklat. De terugkerende bal werd door Roeland weggetrapt en doelgevaar geweken. Rust…

In de tweede helft kwam Exstu echt onder stoom ! Na een mooie combinatie door het hart van de verdediging van OS besloot lukas vanuit de tweede lijn net naast doel. Toen Guy één van zijn befaamde verre passen verstuurde richting Lukas, kon hij vanop rechts afgaan op de keeper. Een harde knal in het dak van het doel en de keeper had geen schijn van kans : 3 -0. De veer was nu volledig gebroken bij OS en de veeeeeeele wissels aan hun kant konden daar niets aan verhelpen. Toch moest Chris nog alert blijven want bij een schot vanuit de tweede lijn moest hij nog eens pareren in hoekschop. Uit de hoekschop kwam geen gevaar, maar toch lagen OS’ers op de loer… Toen Rupert een bal in de verdediging van de OS recupereerde, kon hij alleen doorgaan op de keeper. Bij zijn eerste doelpoging strandde hij op de keeper, maar Rupert lobde de bal bij zijn tweede poging over de keeper : 4 -0. Bij een volgende aanvalsgolf kopte Wiert de bal door over de verdediging naar Dimitri, die terug vrije baan had naar de keeper en mooi besloot onder de vallende keeper : 5 – 0. Door het aandringen van Lukas kon hij zich doorzetten en passen naar Dimitri die kon binnentikken : 6 – 0. De bezoekers beseften nu dat het niet voor deze avond ging zijn en begonnen veelvuldig te wisselen. Maar dit haalde Exstu niet uit zijn ritme en bij een voorzet vanop rechts kon Wiert net niet binnentikken aan de verste paal. Vlak daarna ging Rupert voor zijn derde goal van de avond : het werd een eeeeenig mooie lob over de keeper : 7 – 0 ! Zijn youngsters aan de zijlijn gingen toen volledig uit de bol : ” Goed papa, komaan nog eentje ! “. De laatste wapenfeiten kwamen van Wiert, die op de deklat kopte, en van Filip, die zijn schot zag afgeweerd door de keeper. Een knappe prestatie van van zowel de aanval, middenveld en verdediging. Als we zo gaan spelen tegen Maldegem binnen 14 dagen zal het een boeiende match worden !

Exstu speelde met : Chris – Guy, Dries, Roeland, Didier – Lukas, Filip, Jan, Dimitri – Wiert en Rupert