Exstu – De Grote Avond : 7 – 4 (Doelpunten : Lukas 3, Wiert, Lode, Thiemo en Rupert Was : Didier)

De lucht zag er dreigend uit vrijdagavond, net als de tegenstander die met 17 man present was. Maar Exstu laat zich niet vlug van de wijs brengen en begon furieus aan de wedstrijd. We stonden al vlug met een 3-0 voorsprong en de GA moest efkes naar lucht happen… Nadat Lode een bal recupereerde op het middenveld gaf hij een splijtende pass naar Wiert die mooi scoorde in de korte hoek : 1-0. Op een schot van de GA moest Chris mooi pareren, uit de hoekschop volgde geen gevaar, maar de eerste waarschuwing was daar wel al…Het zou niet de laatste zijn. Toen ging Lukas nog eens op snelheid ervan door en scoorde onder de keeper de 2-0. Even later had de keeper van de GA een goede redding in huis toen Wiert alleen op hem af ging. In de rebound was er een alerte verdediger nodig die op de lijn ontzette. Op de hoekschop die daaruit volgde kon Thiemo rustig binnenschuiven : 3-0. Na nog een hele resem kansen en reddingen langs beide kanten gingen we gevleid met 3-0 de rust in. Ofwel stond er een goeie Chris in de weg ofwel wrong de GA de uitgespeelde kansen de nek om…Rust.

Na rust begon Exstu terug furieus : een schot van Stijn werd onschadelijk gemaakt door Lode die in de baan van de bal stond ;-). Op een hoekschop kwam de afvallende bal bij Rupert , die niet aarzelde, maar zijn schot ging net voorlangs. Toen Didier vanuit de achterlijn een kruispass verstuurde naar Lukas weten we al dat hij moeilijk af te stoppen is. Lukas ging op snelheid de ganse verdediging voorbij, ging rond de keeper en werkte mooi af in het lege doel : 4-0 en match gespeeld zeker ? Exstu deinsde wat achteruit en uit het niets viel de 4-1 : een lobbal over Chris. Nadat een GA’er door onze verdediging slalomde stond het pardoes 4-2. ” Het gaat toch niet waar zijn ” hoorde ik al op de banken zeggen. Maar Exstu schoot terug wakker. Thiemo onderschepte de bal in het middenveld en stuurde opnieuw Lukas het straatje in. Vanop zijn eigen helft liep Lukas iedereen, inclusief de keeper, voorbij en scoorde terug in het lege doel : 5-2. Wat een snelheid als je dit zo ziet vanop de zijlijn ! Exstu ging toen op zijn elan verder en bij een voorzet vanop rechts van Wiert kon Lode aan de verste paal beheerst binnentikken : 6-2. Bij een zoveelste aanval van de GA viel een ‘ voorzet ‘ pardoes binnen in de verste hoek : 6-3. Exstu kreeg nog een penalty, na een fout op Thiemo. Rupert zette de penalty om via binnenkant linkerpaal : 7-3. Toen Chris nog eens moest redding brengen op een schot vanuit de tweede lijn, werd de tweede poging wel afgewerkt in doel : 7-4. Exstu kon terugblikken op een puike prestatie met snel voetbal en veel doelgevaar…

Exstu speelde met : Chris – Didier, Dries, Geert DN ( 35’ Lieven DM ), Tom ( 35 ‘ Stijn ) – Wouter, Rupert, Lukas, Lode – Wiert en Thiemo

Was : Didier