Bor. Maldegem – Exstu : 2 – 2 (doelpunten: Thiemo en Filip ; was: Koen DB)

De 1e helft van Maldegem – Exstu bleef lang een gezapige pot “lazy saturday afternoon football”, met enkel hier & daar een stevig duel als opmerkelijk feit : met de felle zon, de zijwind en vooral het oneffen terrein was het vooral voor Exstu (moeilijk) aanpassen. Maldegem kwam na een kwartier op voorsprong met een vrije trap vanop rechts, waar Chris wel nog een hand tegen kreeg, maar onvoldoende om de bal uit z’n doelvlak te duwen : 1 – 0. Veel veranderde dit niet aan het wedstrijdbeeld. Exstu liet zich ook te makkelijk meeslepen in het spelletje van Maldegem : indien nodig foutje maken en mekkeren tegen de tegenstander. Tijdens de rust nam Exstu zich voor om zich daar niet meer aan te laten vangen, maar dit bleek moeilijker gedaan dan gezegd .. Na 10 min. tweede helft mocht Thiemo een vrije trap nemen : met een grondscherende schicht-met-stuit nam hij de Maldegemse keeper te grazen : 1 – 1. Een paar fasen later ging Rupert achter een diepe bal aan, maar kwam net een schoentip tekort om – alleen voor de keeper – Exstu op voorsprong te helpen. Meteen ook het laatste wapenfeit van Rupert, die zich met een opspelende enkel moest laten vervangen door Alex. Exstu zag zich vervolgens nog een penalty door de neus geboord toen Koen langs achter werd gehaakt door de keeper, maar het kwam in de slotfase alsnog verdiend op voorsprong toen Filip op wandel ging door de Borussia-rangen en de keeper tegenvoets nam met een gekruist balletje dat tergend traag in doel rolde. Een exploot leek in de maak, maar helaas niet voor lang : 2 min. later werd een balletje over de Exstu-defence gedropt, en een Borus nam Chris met een perfect lobje te grazen : 2 – 2 dus. Het debuut van Dario (10 jr, kleinzoon van Alex) veranderde niets meer aan de score.

Exstu speelde met : Chris – Roeland, Wouter, Dries en Didier – Lode, Filip, Rupert (50′ Alex) en Thiemo – Pierre (65′ Dario) en Koen DB