Klein Verschil – Exstu : 4 – 4 (Goals : Wiert, Rupert 2, Koen DB. Was : Tommy)

Vrijdagavond werd het een billijk gelijkspel tegen een jong en fris voetballende ploeg. Een tegenstander die ook veel druk zette en beenhard speelde, soms op het randje zoals Tommy mocht ervaren op het einde van de match… Nadat Alex via een blitsbezoek Exstu kwam oppeppen vòòr de match, verdween hij al even snel in de donkere nacht richting stad op zoek naar enig vertier… Hij zag nog juist onze eerste goal scoren bij het buitengaan…

Beide ploegen begonnen fel aan de match met een paar kleine kansjes langs beide kanten. Maar het was vooral onze verdediging die op flanellen benen stond te voetballen : geen organisatie, slecht uitspelen, bang om uit te voetballen… Het was toch Exstu die op voorsprong kwam na een hoekschop van Rupert, gevolgd door een streep van Wiert in de verste hoek en de keeper kansloos : 0 – 1. Na een foute inspeelbal van Tijs kon de tegenstander alleen op Chis af, maar die redde knap in de voeten… Nadat ook Tommy te slap uitverdedigde kregen ze nog een tweede cadeau van ons, maar die misten ze ook… Een tegendoelpunt hing in de lucht en die kwam dan ook letterlijk uit de lucht vallen na een enig mooie kopbal van… Lode ! Een strakke kopbal net onder de deklat, Lode wou de bal wegkoppen maar hij verdween mooi net onder de deklat : 1 – 1. Thiemo ging vanop links zijn kans met een strak schot, maar de keeper redde. Na een solo van de tegenstander voorbij iedereen van ons, stuitte de bal via de verste paal terug in het spel recht in de handen van Chris. Oef, dat was nipt…Na een mistasten van de verdediging van de tegenstander kon Rupert alleen doorgaan doormidden en mooi afwerken in de linkerbenedenhoek : 1 – 2. Na aandringen van Koen en mooi doorzetten kon ook hij knap afwerken in de korte rechterbenedenhoek en stond het zowaar tegen de gang van het spel in 1 – 3. We konden die voorsprong niet vasthouden tot aan de rust want na een hoekschop kon een tegenstander aan de eerste paal mooi binnentikken in één keer : 2 – 3.

Na de rust begon de tegenstander op hetzelfde snelle tempo : via een mooie aanval vanop rechts en dan doormidden konden ze, na enkele dubbelpassen, mooi de 3 – 3 scoren. Toen een KV’er alleen op Chris afging, moest die gevat in de voeten duiken om 4 – 3 te voorkomen. Daarna had ‘T KV een licht overwicht zonder nog echte kansen te creëren. Toen Exstu buiten de grote backlijn een vrijschop kreeg, krulde Rupert die mooi over de muur net onder de deklat en stond het, een beetje tegen de gang van het spel in 3 – 4. De KV’ers gaven niet af en na een heel mooie aanval die begon vanop rechtsmidden en eindigde links vooraan, kon een KV’er mooi overhoeks afwerken : 4 – 4 en meteen ook de eindstand. Iedereen moest tevreden zijn met het gelijkspel, want beide ploegen verdienden niet meer… was dan ook de conclusie op de bank.

Exstu speelde met : Chris – Roeland ( Koen DB ), Tijs, Dries ( Wouter ), Tommy – Lode, Wouter ( Filip ), Thiemo ( Matisse ), Rupert – Wiert, Koen DB ( Gile ).