Red Stars – Exstu : 2 – 1 (Goal : Thiemo Was : Alex)

” Een match die we nooit mochten verliezen ” hoorde ik na de match als commentaar bij velen zeggen. En dat is ook waar want we hadden de mooiste kansen, maar we stuitten op een efficiënte tegenstander die de weinige kansen dan ook afwerkten… Maar kop omhoog en op naar de volgende match in de Dracena-arena te Wondelgem !

Exstu begon gretig aan de match met alweer een onuitgegeven ploeg. Maar het draaide goed rond, waarbij de beste combinatie’s en kansen dan ook voor ons waren. Op een mooie doorsteekpas van Geert DN ging Matisse alleen op de keeper af, maar die deed een mooie redding. In de rebound lobte Lode over het leegstaande doel. Toen ook Filip alleen op de keeper mocht afgaan schudde die terug een mooie redding uit zijn mouwen. Het was toen al duidelijk dat we het moeilijk zouden hebben om te scoren. Toen Koen vanop zijn linkerbackpostie met een knappe actie aan de wandel ging stak hij dwars het veld over naar de rechtervoorpositie. Hij kwam hij in een goede schietpositie, maar zijn gekruist schot ging nipt voorlangs buiten aan de verste paal. Ook een goed schot van Dries was te centraal gericht, waardoor de keeper weinig problemen had om de bal klemvast te pakken. Ook op een schot van Lode in de linkerbenedenhoek was de keeper alert en weg kans. We moesten anders op doel gaan schieten om de keeper kunnen verslaan was dan ook de conclusie van de eerste helft.

Maar in het begin van de tweede helft kregen we het deksel op onze neus. Na een mistasten in de verdediging konden de Red Stars met een lucky goal, al vallend in de draai, de 1 – 0 scoren. Vlak daarna kwam reeds de tweede kans voor de Red Stars. Eerst moest Chris met een knappe redding de tweede goal vermijden, maar in de rebound kon de snel reagerende tegenstander de afvallende bal binnnentikken : 2 – 0. Na een volgende poging moest Chris goed in de voeten duiken om de 3 – 0 te verijdelen… Toen werd Exstu wakker en kregen we enkele heel goede kansen. Wiert ging alleen op de keeper af, maar alweer stond de keeper pal ! Toen Koen nog eens mee oprukte en de achterlijn van de tegenstander haalde, kon hij mooi terugleggen naar Thiemo die vanop 20 cm van de doellijn niet meer kon missen : 2 – 1. Exstu kreeg toen nog een paar mooie kansen om de gelijkmaker te scoren maar we kregen geen bal meer tussen de palen… Na het laatste fluitsignaal was dan ook iedereen aan het balen, zo’n match mogen we nooit verliezen was de eindconclusie… Vrijdag beter jongens !!!

Exstu speelde met : Chris – Geert DN, Dries, François ( Alex 35′ ), Koen DB ( François ) – Lieven DC ( Alex 35′), Lode, Filip, Thiemo – Matisse en Wiert