Ekkergem – Exstu : 2 – 11 (Doelpunten : Lode 3, Lukas 4, Thiemo 2, Wouter 2 Was : Thiemo)

Vòòr aanvang van de wedstrijd blesseerde Rupert zich tijdens de opwarming zodat we met 8 tegen 9 moesten starten (pech voor Rupert en veel beterschap gewenst). Een goede oefening om de fysieke paraatheid naar hogere waarden te leiden ;-). In het begin was het vooral éénrichtingsverkeer vanuit Exstu-zijde. Op een voorzet van Lukas kon Lode aan de tweede paal binnentikken : 1-0. Bij een volgende aanval haalde Lode verschroeiend uit, maar de keeper pareerde knap. Doch hij kon niet vermijden dat Lukas in de rebound de 2-0 scoorde. Ekkergem was efkens van slag en Exstu maakte het best gebruik van de ruimte op het middenveld : Lukas ging als een sneltrein dwars door het middenveld richting doel van de tegenstander en besloot in de korte hoek : 3-0. Toen kwam Ekkergem toch efkens zijn neus aan het venster steken met een kans voor Lieven, maar die besloot over doel. De keeper van Ekkergem speelde goed en moest nog eens alert reageren op een schot van Lode vanop links naar de de verste hoek. In twee keer wist hij de kans ongedaan te maken. Toen was het nog eens Speedy-time voor Lukas met een bijna-copie goal. Vanop zijn eigen helft sneed hij als boter door het hart van de Ekkergemploeg en scoorde hoog in doel de 4-0. Chris moest nog één keer alert zijn bij een aanval van Ekkergem, maar hij dook goed in de voeten.

In de tweede helft kwam Filip de ploeg van Ekkergem versterken, maar dat belette Lukas niet zijn vierde van de avond te scoren. Hij ging solo op de keeper af en werkte beheerst onder de keeper af : 5-0. Na een één-tweetje met Thiemo kon Lode mooi afwerken in de korte hoek : 6-0. De eerredder voor Ekkergem kwam er uiteindelijk toch op voorzet van Filip : 6-1. Koen kreeg kort daarna de kans om de tweede voor Ekkergem te scoren, maar hij miste. Ekkergem kreeg efkens hoop en Chris moest nog eens gevat uitkomen op een doorbraak van Roeland na een splijtende pass van Filip. Toen nam Exstu de wedstrijd terug in handen en Thiemo kon met een hard schot de 7-1 scoren. Kort daarna moest Stijn nog een doelpunt verijdelen op de lijn na een achterwaartse kopbal van Filip over Chris. Toen Tommy vanop de linkerbuitenkant Lode lanceerde, kon die de 8-1 scoren in de verste hoek. Wouter kon ook nog eens door de Ekkergemdefensie snijden en de 9-1 scoren. Ekkergem spartelde nog even tegen en Koen kon warempel nog de 9-2 scoren… Vanop links kon Thiemo de 10-2 scoren in de rechterbenedenhoek. De laatste goal kwam op naam van Wouter toen die nog eens solo de keeper kon verschalken : 11-2 en meteen de einduitslag van de veredelde Extu I – Exstu II.

Na de match konden we alle doelpunten nog eens overlopen bij een boterhammeke ( met boter !!! ) met préparé, kaas en kopvlees. De mosterd kreeg de ‘ schone jongen ‘ (?) van de rugby-ladies cadeau… 😉 Als toetje toverden we op het einde ook nog een pakje salami uit de koelbox… ;-).

Exstu speelde met : Chris – Didier, Tommy, Stijn – Lode, Wouter, Lukas – Thiemo
Alex, Koen DB, Filip en Roeland speelden mee met Ekkergem. Rupert en Wiert bleven gekwetst aan de kant.