Exstu – VTB Laarne : 3 – 3 (Doelpunten : 1- 0 via Lode, 2 – 0 via Dries en 3 – 2 via Koen DB, was Wouter)

Omdat we voor de match tegen de Laarnenaars geen arbiter hadden, bombardeerden we Alex tot arbiter, die van het principe was ” Ik laat liever een beetje voortspelen dan alsmaar te fluiten ” Das waar Alex, maar af en toe moet er eens gefloten worden want anders… VTB Laarne begon het felst aan de wedstrijd, Exstu lag onder in het begin van de wedstrijd. Na een vijftiental minuten kreeg Exstu een vrijschop net buiten de grote rechthoek. Rupert krulde de bal mooi links over de muur. De bal spatte via de vingertoppen van de keeper op de deklat uiteen, kwam terug in het spel waar Lode de bal binnentikte net naast de verste paal : 1 – 0 . Na een scrimmage voor onze goalie scoorde VTB. Maar de goal werd afgekeurd door Alex omwille van een fout op onze Chris. Na een voorzet van Rupert kopte Thiemo aan de verste paal op doel, maar een verdediger van VTB redde op de lijn. Pech ! Toen een ettertje van VTB na de zoveelste commentaar had en zei dat iets niet waar was, reageerde onze Chris met de citaten ” Nie waur es een pruuke ” 🙂 VTB kwam nog eens opzetten en op een voorzet vanop links kopte de aanvaller in de handen van Chris. Spelbeeld evenredig en rust. Tijd voor een paar verschuivingen bij Exstu…

Na rust kwam Exstu wakker ‘ uit de kleedkamers ‘ en na vijf minuten mochten we al juichen. Een hoekschop van Rupert vanop rechts werd door Dries binnengebuffeld : 2 – 0 . Toen dachten we op de bank : ” Dit gaan ze toch niet meer weggeven ? ” Maar VTB schoot ook wakker en in tien dolle minuten maakten ze gelijk. Vanuit de tweede lijn vertrok een bom richting doel, Chris zag de bal niet afkomen en het stond 2 – 1. Na een zoveelste aanval schoot een VTB’er de 2 – 2 binnen in de verste hoek. Even paniek bij Exstu, de gemoederen geraakten een beetje verhit en dat resulteerde tot een uitsluiting bij VTB. In dit tumult incasseerde Jan nog een kopstoot van een tegenstander, iets wat niet thuishoort op een veld… Veel beterschap aan Jan ! De T1 zat efkens te koken op de bank…Ipv het deksel op onze neus kreeg onze Jan het op zijn neus. Maar Jan bleef rustig 🙂 Exstu moest zich herpakken en deed dit dan ook. Koen ontbond zijn duivels en schoot genadeloos middendoor in de linkerbenedenhoek binnen. Onhoudbaar voor de keeper, mooi strak schot : 3 – 2. Net wat we nodig hadden en wat de wedstrijd ging doen kantelen dachten we… Maar niets was minder waar. Nadat een VTB’ er bijna gans de Exstu-verdediging oprolde in de rechthoek kon een opkomende VTB’er de 3 – 3 binnentikken in de verste hoek. De wedstrijd eindigde zo op een billijk gelijkspel.

Estu speelde in de eerste helft met : Chris – Guy, Dries, Didier, Roeland – Jan, Wouter, Rupert, Lode – Koen DB en Thiemo.
Exstu speelde in de tweede helft met : Chris – Didier, Dries, Tommy, Roeland – Jan, Wouter, Rupert, Thiemo – Koen DB en Wiert