KWB Wondelgem – Exstu : 1 – 3
Doelpunten : 22′ : 0-1 via Thiemo, 55′ : 0-2 via Pieter, 65′ : 1-2, 72′ : 1-3 via Koen DB

Exstu begon heel georganiseerd en gefocust aan de wedstijd met in het achterhoofd ” Deze avond geen derde nederlaag, over ons lijk ! ” De eerste 10′ waren dan ook voor Exstu met een steriele druk naar voren zonder echte kansen te creeëren. Ons middenveld had goed grip op het spel. Na 15′ een eerste schot via Pieter centraal op doel na balrecuperatie van Filip. Keeper devieert over en op de daaruit volgende hoekschop werd geroepen voor handspel, maar de arbiter reageerde niet ( wat trouwens zo de ganse match was ), te jong om als arbiter te ‘acteren’ en te ‘reageren’. Zijn fluittoontje was dan ook evenredig… Na een hoekschop kregen we twee doelpogingen via Dries en Filip, telkens gepareerd door de keeper. Op minuut 22 kreeg Thiemo de bal pardoes in zijn voeten na slecht ontzetten van een KWB-verdediger. Thiemo schoot ongenadig raak : 0-1. Na 25 minuten staken de KWB’ers voor de eerste keer in de match hun neus aan het venster en was er een knappe redding van Chris nodig in de korte hoek. Na een misverstand tussen Chris en Didier op de hoek van de grote rechthoek kon de KWB’ er gelukkig niet profiteren en hij besloot boven doel. Dit waren de enige twee kansen van de thuisploeg voor de rust. Exstu was baas en mocht tevreden de rust in om een lekker appelsientje van T-appelsien te laten smaken.

In de tweede helft kwam er op minuut 50 vanop links een scherpe voorzet van Tommy die door iedereen, inclusief de keeper, werd gemist zodat Thiemo op zijn ‘Lukaku’s’ de bal in doel kon trappen : 0-2. Exstu dacht toen dat de overwinning binnen was. Maar het was toch even schrikken toen KWB een tekort teruggekopte bal onderschepte en Chris te vlug af was in minuut 60 : 1-2. Er was een goede KWB-keeper nodig op een schot van Wiert die via keeper en kruising naast ging. Na een voorzet van Koen schoot Pieter pardoes voorlangs. De wedstrijd verkabbelde een beetje, Exstu had controle maar echte grote kansen waren er nauwelijks. Tot Wiert in minuut 70 aan een solo begon in de grote rechthoek vanop rechts voorbij 4 KWB- verdedigers. Hij kreeg de bal nog tot aan de kleine rechthoek waar Koen tussen een pak KWB – verdedigers binnenbuffelde : 1-3 ! KWB had op minuut 80 nog één grote kans alleen voor onze goalie, maar hij miste gelukkig, anders was het bibberen geweest. Na een solo van Filip werd hij in de grote rechthoek zwaar onderuit geschopt, een gele kaart en een opstootje ( terecht want was een donkerrode ipv een gele kaart waard ) deed de match enkele minuten stilliggen. Hopelijk valt alles mee en zien we Filip spoedig terug. Toen Filip van het plein geholpen was, mocht Tommy de penalty omzetten…goed geplaatst maar ook goed gered door de KWB-keeper. Op de hoekschop die volgde kopte de vrijstaande Dries nog over. Al bij al een serieuze revanche voor onze verloren match van vorig jaar toen we volledig de mist ingingen… Een tevreden T op de bank en hopelijk kunnen we die trend volgende week zaterdag verder zetten…

Achteraf werden we gezellig ontvangen bij Filip thuis in zijn mancave…aan de haard. ‘Toen de rook om ons hoofd was verdwenen’ kregen we lekkere boterhammen met toespijs voorgeschoteld. BEDANKT Filip en Karen !

Exstu speelde in de eerste helft met : Chris – Didier, Dries, Pascal, Tommy – Filip, Wouter, Pieter, Thiemo – Wiert en Koen

Exstu speelde in de tweede helft met : Chris – Guy, Alex, Didier, Tommy – Filip ( 75 ‘ Dries ), Wouter, Pieter, Thiemo – Wiert en Koen