Exstu – ‘t Klein Verschil : 1 – 2 (doelpunt: Wiert; was: Jan)

Exstu opende de debatten na een 5-tal minuten met 4 corners op rij, zonder gevolg, en een paar tellen later een voorzet van Koen, die door Filip nipt voorlangs werd gekopt. Onze beste kans in de eerste helft, zou later blijken. ‘t KV toonde zich een stugge tegenstander, gemiddeld ook wat jonger (en vinniger). Zo liet Guy zich overweldigen op een terugspeelbal, tegenstander aan de haal – alleen op Chris af – en 0 – 1. Even later moest Chris zelfs de 0 – 2 uit de korte hoek meppen. Exstu had het niet onder de markt, acteerde zenuwachtig en leed te veel onnodig balverlies. Aanvallend kreeg het dan ook weinig klaar, en het mocht blij zijn dat de score bij de rust nog steeds 0 – 1 was. Na de rust stak Wiert meteen z’n neus aan het venster, met 2 pogingen op rij, maar het Exstu-stormpje ging al even snel weer liggen als het gekomen was : ‘t KV herstelde het evenwicht en zette Exstu onder druk. Chris pakte uit met een parade, en zag even later Koen DB iets te enthousiast meeverdedigen: penalty. De ledematen van de getorpedeerde KV’er werden bijeengeraapt, en de penalty getrapt … maar Chris ging fluks tegen de grond en redde ! Weer perspectief voor Exstu, wat Rupert tot een solo bewoog en een pegel, helaas via de onderkant v/d lat terug het veld in. Koen DB kopte de rebound in de handen van de keeper. Aan de overkant moest Chris nog eens in de voeten. Toen was het de beurt aan Filip om zich door te zetten; hij werd echter “professioneel” afgeremd. Geel (en 5′ uitsluiting) voor de tegenstander, met een vrije trap erbovenop. Wiert zette zich achter de bal en mikte die fraai vanop 20m in de rechterbovenhoek : 1 – 1. Exstu leefde nu helemaal op, en ging z’n tegenstander opjagen. De treffer viel helaas aan de overkant : een KV’er toonde hoe je wél via de onderkant v/d lat in doel schiet : 1 – 2, en daar veranderde een deviatie van Thiemo op een poging van Jan niets meer aan. Conclusie v/e Exstu’er na afloop : “we waren niet onrustig, we waren gewoon slecht, op de keeper na”. Een wat te hard oordeel, dat nog sterk gemilderd werd door de lekkere pizza’s waarop Alex (66) en Rupert (41) ons trakteerden voor hun beider verjaardagen. Merci !

Exstu speelde met : Chris – Didier, Guy, Dries en Pascal – Wouter (35’ Wiert), Filip, Rupert en Jan – Thiemo en Koen