Safarkes Wachtebeke – Exstu : 3 – 2 (doelpunten: Rupert en Filip; was: Thiemo) – verslag : Wouter

“Modder op het plein… : de blikken tijdens de warmwandeling (opwarming kon je het niet echt noemen) richting de modderige zijkanten spraken boekdelen. Thiemo en Wouter hadden een verrassing mee in de vorm van Tom. Tom had immers niets anders te doen en kwam mee kijken, en had voor alle zekerheid “zijnen netzak mee”. Je wist maar nooit.

T1 ad interim Alex had het allemaal mooi uitgedokterd… tot tien minuten voor aanvang van de match. Geen spoor van Wiert, en Filip zat op dat ogenblik nog ergens met zijn arm halverwege het achterste van een koe. T2 Kris en T3 Wouter konden dan ook niet anders dan hun wit konijn uit de toverhoed te halen en Alex als diepe spits te posteren tot Wiert de Wachtebeekse jachtvelden had bereikt.

Wiert kwam uiteindelijk net op tijd te laat waardoor opwarmen langs de zijlijn zijn lot was. De vrienden van SK Wachtebeke (weet ondertussen iemand waarvoor SK staat ? Stomme Kloten en Sexy Konijnen was het alvast niet) begonnen snedig aan de wedstrijd met veel druk op het smalle modderige plein. Exstu moest even wennen aan de situatie.

Ondanks een bijna actie van Alex voelde Wiert zich na drie minuten voldoende opgewarmd en kwam onze T3 naar de dugout. Na een mooie tackle van Mottie kregen de Safarkes hun eerste corner. De aansluitende tweede corner werd opnieuw door Mottie weggewerkt. Exstu reageerde met een afstandsschot van Rupert. Na een duel langs de zijlijn kreeg Wiert de levieten gelezen door de scheids. Het was toen al duidelijk dat er niet met de scheids zijn edele delen zou worden gespeeld. Na een fout van Jan net buiten backlijn kregen de Safarkes een vrije trap ter hoogte van de cornervlag, maar de bal werd van de lijn gehaald door Didier. Onder druk van de snelle Safarke-spits zagen we een rare interceptie van Guy, maar Koen speelde de Neuer van dienst : alert meevoetballen tot buiten de backlijn.

Na 20′ kregen we een eerste corner voor Exstu en hierbij liet Dries zich voelen. De beide knikkers tegen elkaar waarna de Safarkes-verdediger zich even op het WK waande, maar enkele seconden later toch besefte dat ie in Wachtebeke was. Na een diepe bal van de Safarkes probeerde Koen zijn opponent te dribbelen, maar liet zich de bal afsnoepen. De teruggesnelde Pascal zorgde voor de nodige druk en Koen toonde zich alsnog paraat op het schot dat er nog kwam. Na een foute pas centraal ging Tommy er spontaan bij zitten waardoor zijn man een vrijgeleide richting doel kreeg. Door goed uitkomen van Koen kon de spits niet vlot afwerken en ging de bal voorlangs. Bij de volgende Exstu-aanval kwam de Wachtebeekse keeper luid roepend uit zijn doel maar dit was buiten de Tony-nektapijt-Hermans look-a-like gerekend, want hij kopte het leer naast zijn doelman. Helaas had de doelman zoveel indruk gemaakt dat niemand bij Exstu nog wist te reageren.

De wedstrijd bleef heen en weer gaan met de Safarkes toch iets dominanter in het spel en snel storend. Een van de Safarkes-spitsen glipte door de Exstu-verdediging maar Pascal zette opnieuw goed druk en verijdelde z’n poging. Na een klein foutje hernamen de Safarkes via een snelle vrije trap. Hun spits kon moederziel alleen door gaan maar de scheids zag wat wij niet zagen en floot offside. Op een volgende diepe bal van Safarkes werkte doelman Koen weg… keihard op de paal… de verlichtingspaal wel te verstaan. Na een misverstand tussen Pascal en Didier kon de Safarkes spits nog eens alleen op doel afgaan en mooi de 1-0 maken, niet onverdiend.

Ondertussen was Filip aangekomen en die zag geen probleem : “We zetten dit wel recht in de tweede helft”. Drie wissels aan de rust : Dries – nog een beetje groggy van de botsing -, Pascal en Roeland gingen er uit. Tom, Alex en Filip kwamen er in. Exstu begon nu agressiever aan de wedstrijd en met meer druk : vrije trap op de rand van de backlijn ; Rupert plaatste net over. Schot van Didier op een afvallende bal. Aan de overkant kregen de Safarkes een vrije trap en plaatsten die (wél) net naast het kruis : 2 – 0. Koen zat er nog met de vingertoppen bij, maar op de bank was iedereen het erover eens : zeer moeilijk te pakken.

De Safarkes kropen nu achteruit en creëerden daardoor ruimte voor hun snelle spitsen. Eén van hen ging door maar Koen pakte mooi… klemvast…alsof hij al jaren in doel stond. Op een hoge bal had Thiemo iets mooi in gedachten met een schot uit de draai maar z’n poging week af. Na een corner van Exstu ging er opnieuw een Safarke-spits vandoor maar Koen verdedigde goed en haalde de bal uit z’n voeten. Filip ging vervolgens door maar werd neergelegd net buiten de backlijn. Thiemo trapte de vrije trap in de muur. Wat later controleerde Rupert de bal centraal voor doel, hield mooi vier verdedigers af en plaatste knap in het hoekje : 2 – 1. Exstu geloofde er weer in, maar rekende buiten de waard : eerst werkte Mottie nog weg bij een scrimmage aan de eigen backlijn, maar bij een volgende fase nam de Safarke-spits de bal met de hand mee en ging zo voorbij Alex die nog naar de scheids riep, maar stopte met lopen. 3 – 1 als gevolg. Iedereen had de handsbal gezien, behalve de scheids.

Exstu verloor echter de moed niet : Filip knalde ter hoogte van het penaltypunt onbesuisd over. Jammer, er zat meer in. Ook een volgende vrije trap – van Rupert – kwam in de Wachtebeekse muur terecht. Na mooi samenspel met Wiert knalde X (zelf in te vullen door betrokkene) op een verdediger. Op de erop volgende corner van Rupert kopte Fillip de bal mooi tussen twee verdedigers in de winkelhaak : 3-2 en terug hoop. Exstu ging er nu volledig voor: Rupert dribbelde vier man en stifte de bal bijna enig mooi over de keeper, maar die tikte nog net in corner. De Eden Hazard van Exstu toonde zich weer … hiervoor komen mensen naar het stadion en durft Roeland niet te gaan douchen. De laatste kans was nog voor de Safarkes, na gestuntel in de Exstu-rangen. Tom weerde met lijf en voornamelijk leden de bal. Na afloop excuseerde de scheids zich nog voor de handsbal en de eruit resulterende goal, maar daar hadden we niet veel aan …”

Exstu speelde met : Koen DB – Pascal (35′ Tom), Guy, Roeland (’35 Alex) en Tommy – Didier, Jan, Rupert en Dries (35′ Filip) – Thiemo en Alex (3′ Wiert)