Exstu – Borussia Maldegem : 4 – 2 (doelpunten: Didier, Maarten en Thiemo 2 ; was: Filip) ; verslag : Kris DM – waarvoor dank

Voor de tweede maal in evenveel weken toverde de technische staf een verrassing uit z’n hoed : Steven Maryns en Maarten kwamen de Exstu-gelederen versterken en dat hebben de Borussen geweten. Exstu nam direct het initiatief en Lode testte de Borussia-keeper vanop afstand, mooi schot maar de keeper duwde in hoekschop. Toen Didier mee oprukte, de bal ontfutselde van een Borus en doorging op rechts, zag hij zijn kans om uit te halen met een verschroeiend schot in de korte hoek rechts. De bezoekende keeper keek ernaar en zag dat hij binnen was : 1-0 voor Exstu. De Borussen schoten wakker en algauw werd het 1-1 na een hard schot vanuit de tweede lijn, net buiten de grote backlijn. Het werd 2-1 nadat Thiemo een voorzet van Lode vanop links mooi met de linker binnen devieerde. Toen Koen na een uitbraak een charge moest incasseren viel hij gekwetst uit. Hopelijk valt de blessure aan de schouder en nek mee, veel beterschap Koen! Ondertussen was Filip gearriveerd en kon hij invallen. Nog in de eerste helft werd het 3-1 toen Filip, na twee opeenvolgende corners, de bal in één keer mooi teruglegde op Maarten die van dichtbij binnentikte. Tijdens de rust, die welgekomen was, kon iedereen een beetje op adem komen, want er werd aan een hoog tempo gespeeld. Halverwege de tweede helft werd het, na een offensief van de Borussen, 3-2. Exstu moest het spel nu ondergaan, een hard schot van een Borus vanuit de tweede lijn ging net voorlangs. Tot tweemaal toe moest Chris heel alert zijn op een uitbraak van de Borussen. Hij kwam telkens gevat tussen met de voet, buiten de grote backlijn. Gaandeweg de tweede helft herstelde Exstu echter het evenwicht. Op een strak aangesneden hoekschop van Thiemo kopte Steven hard in, maar zijn kopbal werd op de lijn weggetrapt. Uiteindelijk maakte Thiemo door een pak verdedigers heen er nog 4-2 van. Knappe match van Exstu, heel genietbaar vanop de zijlijn en een tevreden technische staf op de bank. Ik zou zeggen : ” Doe zo voort…!!! ”

Exstu speelde in de eerste helft met : Chris – Steven, Guy, Dries en Didier – Lode, Thiemo, Lieven en Koen DB (Filip) – Wiert en Maarten. Tweede helft met dezelfde spelers.